Õuna-kohupiima purukook

Minu lemmikud on õunakoogid, kus õunad on niivõrd läbi küpsenud, et lausa sulavad suus ning kook ise on mahlane-mahlane-mahlane ja just seda antud õuna-kohupiima purukook pakubki. Mahlakus kerge sidrunimekiga ja suussulavad õunaviilud. Mida veel tahta?! 🙂 Kes tahab aga traditsioonilisemat kooki, siis võib sidruni ära jätta ning katta õunaviilud hoopis kaneeliga. Maitseb väga hästi ka teisel päeval.

Tainas:

6 dl nisujahu

2 dl suhkrut

½ tl küpsetuspulbrit

200 gr võid või margariini

Täidis:

4 õuna

400-500 gr kohupiima

200 gr hapukoort

1 dl suhkrut

1 sidruni koor + mahl

4 muna

Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki toasoe või väiksed kuubikud, jahu, suhkur ja küpsetuspulber ühtlaseks purutaoliseks massiks. Parim on seda teha kätega. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ¾ tainapuruga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, sidruni riivitud koor ja mahl ja hapukoor. Vala tainale.

Koori ja puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Lao õunaviilud kohupiimamassile. Puista peale ülejäänud ¼ tainast ja küpseta ahjus 200°C juures 35-40 minutit.

Retsepti päritolu: 100 rooga – Õunakoogid.

25 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Kui suure ahjuvormi jaoks on see mõeldud ? kas 26 sobiks ?

    1. Pigem laiem ahjuplaat. Ise kasutan küpsetusplaati suurusega 39×34 cm. Kardan, et 26cm jaoks tuleb puruosa liiga palju.

  2. Kas hakkida tuleb toasoe või hoopis külm, sest sooja ei anna hakkida?

    1. Mina olen kasutanud pigem külmkapist otse võetud võid.

  3. Maarika ütles:

    Väga hea kook, oleme juba seda mitu korda teinud ja külalistele pakkunud. Teisel korral tehes unustasin küpsetuspulbrit panna ja vahet ei märganudki. Enam polegi seda pannud 🙂

  4. Anonüümne ütles:

    kasutage ainult rahfineerimata roosuhkrut

    1. kirsiku ütles:

      Millist suhkrut keegi kasutab jääb, siiski iga kokkaja enda otsustada. Eks ikka vastavalt isiklikule eelistusele.

  5. Jaanika ütles:

    kas kasutada tuleks ainult kohupiima või sobib ka kohupiimakreem või kohupiimapasta?

    1. kirsiku ütles:

      Kindlasti sobib ka pasta või kreem, kuid pakikohupiimaga jääb konsistents lihtsalt natuke parem.

  6. Anonüümne ütles:

    Kas on kasutatud suurt ahjuplaati ?

    1. kirsiku ütles:

      Jah suurt ahjuplaati.

  7. Anonüümne ütles:

    kas sa kasutasid maitsestamata kohupiima?

    1. kirsiku ütles:

      Sobib kasutada nii magus vanillikohupiim kui ka maitsestamata kohupiim, viimase puhul tuleks, siis lihtsalt suhkru kogust vastavalt maitsele ise reguleerida.

  8. samurai69 ütles:

    1/2 teelusikat soola võiks ka taignasse lisada. Vanaema tarkus, kuhu läheb jahu, sinna ka sool 😉

  9. Algaja koogitegija ütles:

    Rumal küsimus aga mida tähendab ühtlane purutaoline mass?

    1. kirsiku ütles:

      Nii palju kui ma oskan seletada, siis nagu selline peenike küpsisepuru taoline mass, mis on ühtlane ja ilma suuremate tükkideta. 🙂 Ehk oli abi 😀

  10. Anonüümne ütles:

    Kook on hetkel veel viimaseid minuteid ahjus…väike viga ka vist tekstis et vahusta munad suhkruga ja siis sega muud ained sisse + veel uuesti munad

    1. kirsiku ütles:

      Jah tõesti 🙂 Tänan tähelepanu juhtimast, viga parandatud.

      1. Anonüümne ütles:

        ja kommentaarika ka et kook oli väga maitsev ja kohe hakkan järgmist tegema 🙂

  11. testija ütles:

    see on üks väga hea kook.olen mitmeid kordi teinud.teha lihtne.

  12. Aiki ütles:

    Samuti kiidan, kook sai väga hea!

  13. Anonüümne ütles:

    Ülimalt maitsev. Panin lisaks paar ploomi ja veidi seesamiseemneid, mis väikse pähkli-karamellinüansi lisasid. Ja ka paar päeva hiljem maitses hea. 🙂

  14. Anonüümne ütles:

    Lihtsalt super hea ❤

Leave a reply to Anonüümne Tühista vastus