Natuke ka siis sügise lemmikretsepte ehk midagi õuntest. Seekord, siis kohupiima-jogurti õunakook. Ümmarguses lahtikäivas vormis ning väheke pidulikum, kui tavapärane plaadipirukas. Koogile annab maitset veel ka vaniljekastepulber, kuigi mul õnnestus kogemata osta kastmepulbri asemel hoopis vaniljepudingupulber aga kuna sai see ostetud, siis lisasin selle koogile ja sobis ka. Samuti oli esialgses retseptis 1 sidruni mahl lisatud täidisele, kuid kuna sidrunit küpsetamise hetkel ei olnud, siis valmis kook ilma sidrunita ning võib öelda, et oli ka nii väga hea. Võib-olla olekski sidrun liiga domineerima hakkand ning õrna õuna maitse hoopis varju jätnud. Minu maitsemeele jaoks jäid õunad kohati liiga krõmpsud. Eelistan ise õunakooki, kus õunad sulavad suus ning on väga läbi küpsend. Järgmisel korral panen koogile ainult ühe kihi õunu, täidise peale. Kindlasti kasutage glasuurimiseks mett või aprikoosikeedist. Kasutasin ise vedelat mett ning see andis juurde väga hea magusa maitsenüansi.
Tainas:
100 gr võid
½ dl suhkrut
3 dl nisujahu
Täidis:
3 keskmist õuna
200 gr kohupiima
2 dl jogurtit (kasutasin virsikumaitselist joogijogurtit)
3 muna
1 dl suhkrut
1 pakk vaniljekastmepulbrit
Määrimiseks:
1-2 sl mett või aprikoosikeedist
Haki või suhkru ja jahuga ühtlaseks massiks, kuni moodustub ühtne tainas. Pane tainas kilesse ja 30 minutiks külma. Soojenda ahi 175°C-ni. Suru tainas 26cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga taignasse augud ja küpseta 15 minutit 175°C juures.
Puhasta ja koori õunad ning viiluta õhukesteks viiludeks. Täidise jaoks sega kohupiim jogurti, suhkru, munade ja vaniljekastmepulbriga.
Kata koogipõhi ühe kihi õuntega. Vala peale täidis. Täidisele lao teine kiht õunaviile. Küpseta 40 minutit. 10 minutit enne küpsemise lõppu määri õunu pealt kuumutatud mee või aprikoosikeedisega.
imemaitsev kook! 🙂 tegin aprikoosimaitselise jogurtiga ja peale aprikoosikeedist, tuli välja super!