Õuna-kohupiima purukook

Minu lemmikud on õunakoogid, kus õunad on niivõrd läbi küpsenud, et lausa sulavad suus ning kook ise on mahlane-mahlane-mahlane ja just seda antud õuna-kohupiima purukook pakubki. Mahlakus kerge sidrunimekiga ja suussulavad õunaviilud. Mida veel tahta?! 🙂 Kes tahab aga traditsioonilisemat kooki, siis võib sidruni ära jätta ning katta õunaviilud hoopis kaneeliga. Maitseb väga hästi ka teisel päeval.

Tainas:

6 dl nisujahu

2 dl suhkrut

½ tl küpsetuspulbrit

200 gr võid või margariini

Täidis:

4 õuna

400-500 gr kohupiima

200 gr hapukoort

1 dl suhkrut

1 sidruni koor + mahl

4 muna

Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki toasoe või väiksed kuubikud, jahu, suhkur ja küpsetuspulber ühtlaseks purutaoliseks massiks. Parim on seda teha kätega. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ¾ tainapuruga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, sidruni riivitud koor ja mahl ja hapukoor. Vala tainale.

Koori ja puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Lao õunaviilud kohupiimamassile. Puista peale ülejäänud ¼ tainast ja küpseta ahjus 200°C juures 35-40 minutit.

Retsepti päritolu: 100 rooga – Õunakoogid.

22 Comments Add yours

  1. Kas hakkida tuleb toasoe või hoopis külm, sest sooja ei anna hakkida?

    1. Mina olen kasutanud pigem külmkapist otse võetud võid.

  2. Maarika ütleb:

    Väga hea kook, oleme juba seda mitu korda teinud ja külalistele pakkunud. Teisel korral tehes unustasin küpsetuspulbrit panna ja vahet ei märganudki. Enam polegi seda pannud🙂

  3. Anonüümne ütleb:

    kasutage ainult rahfineerimata roosuhkrut

    1. kirsiku ütleb:

      Millist suhkrut keegi kasutab jääb, siiski iga kokkaja enda otsustada. Eks ikka vastavalt isiklikule eelistusele.

  4. Jaanika ütleb:

    kas kasutada tuleks ainult kohupiima või sobib ka kohupiimakreem või kohupiimapasta?

    1. kirsiku ütleb:

      Kindlasti sobib ka pasta või kreem, kuid pakikohupiimaga jääb konsistents lihtsalt natuke parem.

  5. Anonüümne ütleb:

    Kas on kasutatud suurt ahjuplaati ?

    1. kirsiku ütleb:

      Jah suurt ahjuplaati.

  6. Anonüümne ütleb:

    kas sa kasutasid maitsestamata kohupiima?

    1. kirsiku ütleb:

      Sobib kasutada nii magus vanillikohupiim kui ka maitsestamata kohupiim, viimase puhul tuleks, siis lihtsalt suhkru kogust vastavalt maitsele ise reguleerida.

  7. samurai69 ütleb:

    1/2 teelusikat soola võiks ka taignasse lisada. Vanaema tarkus, kuhu läheb jahu, sinna ka sool😉

  8. Algaja koogitegija ütleb:

    Rumal küsimus aga mida tähendab ühtlane purutaoline mass?

    1. kirsiku ütleb:

      Nii palju kui ma oskan seletada, siis nagu selline peenike küpsisepuru taoline mass, mis on ühtlane ja ilma suuremate tükkideta.🙂 Ehk oli abi😀

  9. Anonüümne ütleb:

    Kook on hetkel veel viimaseid minuteid ahjus…väike viga ka vist tekstis et vahusta munad suhkruga ja siis sega muud ained sisse + veel uuesti munad

    1. kirsiku ütleb:

      Jah tõesti🙂 Tänan tähelepanu juhtimast, viga parandatud.

      1. Anonüümne ütleb:

        ja kommentaarika ka et kook oli väga maitsev ja kohe hakkan järgmist tegema🙂

  10. testija ütleb:

    see on üks väga hea kook.olen mitmeid kordi teinud.teha lihtne.

  11. Aiki ütleb:

    Samuti kiidan, kook sai väga hea!

  12. Anonüümne ütleb:

    Ülimalt maitsev. Panin lisaks paar ploomi ja veidi seesamiseemneid, mis väikse pähkli-karamellinüansi lisasid. Ja ka paar päeva hiljem maitses hea.🙂

  13. Anonüümne ütleb:

    Lihtsalt super hea❤

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s