Pidu, pidu, pidu. 7 aastat toidublogi.

Hakkasin siin ükspäev juurdlema, et kaua ma olen seda virtuaalset retseptiriiulit nüüd üleval pidanud. Ja ohoooo tuleb välja, et juba tervelt 7 aastat. Täpselt täna 12.06 ja seitse aastat tagasi leidis ilmavalgust esimene retsepti postitus Kirsiku retseptiriiuli verivärskes blogis. 

Mis on ajaga muutunud? No kohe kindlasti pildid ja nende kvaliteet, jah kuigi profimad silmad kindlasti ütlevad, et eks selle pildi kvaliteediga annab veel kohe kõvasti tööd teha aga kui nüüd võrrelda mõnda esimeste postituste  pilti, siis areng on silmaga nähtav. Oma esimesed pildid tegin ma sellise väikse vana seebikarbiga, kui keegi üldse nüüdselt nutiajastul mäletab selliseid pisikesi kompaktseid kaasaskantavaid fotoaparaate. Oih jah. Eks ma natuke aega kannatasin sellega pilte teha, kui tuli arusaamine, et tuleb ikka peenem kaamera osta. Mõeldud tehtud ja pean ütlema, et veel selle aasta alguseni oli sama 7 aastat tagasi ostetud kaamera kasutuses. Aga kuna ma ikka aeg-ajalt 🙂 klõpsin pilte teha, siis blogi 7 aasta sünnipäeva puhul sai soetatud ka uus ja parem kaamera koos mitme-setme popi töövahendi ja lisaga, mis peaks loodetavasti tulemust pildi alal parandama. Kui vaid nüüd kuskilt saaks aega ka juurde osta, et kõike seda harjutada ja õppida. 

Ajaga on muutunud ka blogi välisilme. Mulle meeldib aegajalt juurde lisada uusi vidinaid ja lehti või muuta üldse kogu välimust. Viimase versiooniga blogi kujundusest olen mina isiklikult siiani rahul ja kui just tuul kuskilt kõvemini puhuma ei hakka, siis see jääb hetkel veel samaks. 

No ja muidugi tuleb olla popp ja ajaga kaasa minna, seega Kirsiku retseptiriiulil on olemas ka oma Facebooki konto, kus suuremad fännid saavad retseptiriiuli toimetustel ja tegemistel silma peal hoida. Kahjuks pole ma siiani Instagrami maailma jõudnud, kuigi viimasel ajal on see mõte isegi pähe tulnud. Mis teie arvate, kas tasuks Kirsiku retseptiriiulile ka Instagrami maailma avarustesse kontoke luua? 

Tänase märgilise päeva puhul vaatasin, siis välja kogu blogi ajaloo statistika ja võtsin välja kolm kõige enim vaadatud postitust ja siin nad on: 

Esimesel kohal on oma aus ja hiilguses õuna-kohupiima purukook. See kook oma võlus ja hiilguses on meie pere lemmikuid. Õunte asemele sobivad kõik muud marjad ning sobib super hästi valmistamiseks ka talvel, lisades lihtsalt sügavkülmas leiduvaid marju. 

Teisele kohale on oma tee leidnud kodune kanatortilla. See on nüüd küll mulle endalegi üllatuseks, sest tegemist on lihtsa retseptiga. Võib-olla lihtsuses peitubki siinkohal võlu. Superhea toit, mida ka tööle lõunaks kaasa pakkida. 

Kolmandale kohale potsatas aga üks mõnus krõbe kanarull täidetud peekoni ja sulatatud juustuga. Selle retsepti ettevalmistused võtavad küll rohkem aega, kuid tulemus seda väärt. Igati mõnus kõhutäis perele õhtusöögiks. 

Milline on aga olnud sinu lemmikretsept või retsept, mida sa ikka ja jälle käid siit blogist piilumas?

Vaatasin ja mõtlesin ning siin on näiteks minu enda mõned viimase aja lemmikud: 

Üks mu suur lemmikute lemmik, eriti jõulude ajal (igati paslik on ju suvekuumuses rääkida jõuludest) on kanamaksapasteet. Ma arvan, et siinkohal tõstaks käe püsti ja teeks iga kell endale ühe kanamaksapasteedi võileiva kõik mu pereliikmed. 

Samuti on mu suureks lemmikuks saanud kana-kinoa ahjuvorm.  Mõnusalt juustune, rohke kana ja tomatitega. Ja täidab väga hästi kõhtu ka. 

Ja magusa poole pealt on kook milleta viimasel ajal ei möödu meil ükski tähtpäev hapukoore-šokolaadikookVot see on kook, mida võib tükk tüki järel sööma jäädagi. 

Kuna aga neid retsept nende aastatega on kogunenud juba üksjagu, siis pean tunnistama, et juhtub ka nii, et ka mul endal tuleb ette olukordi, kus tuleb siit blogist retsept ikka uuesti ja uuesti üles otsida, sest peast enam kõike ei mäletagi. Virtuaalne kokaraamat ta ju on, isegi mulle endale 🙂 

Kirsiku retseptiriiul jätkab oma toimetamist nii nagu enne, ikka edasi ja edasi ja mitte sammukestki tagasi. Vaikselt ja tagasihoidlikult leiavad oma tee siia kiirelt ning lihtsalt valmivad retseptid kodustest ja kättesaadavatest toorainetest. Loodetavasti leiab siit nii mõnigi huviline mõne idee perele õhtusöögi valmistamiseks, piknikule kaasa haaramiseks, tähtpäevade puhuks, niisama näksimiseks või maiustamiseks.

2 Comments Add yours

  1. Kiisukeauh ütles:

    Seda kana-kinoa vormirooga tegin. Tõesti väga maitsev ja toitev. Ainult, et imestasin et retsept on pärit söö end kõhnaks lehelt. 😀 See ju tegelikult üsna rammus roog.
    Aga igal juhul jätka samamoodi. Hoian su blogil ikka silma peal ja teen jõudumööda enda jaoks huvipakkuvamaid retsepte järgi. Ja palju, palju õnne blogi sünnipäeva puhul! 🙂

    1. Kiisukeauh tänan 🙂
      Kana-kinoa ahjuvorm on tõesti pigem rammusam roog, kui süües saledaks toit 🙂 Aga minu jaoks just see mõnus kreemine juust, kui süüa ahjusooja vormi, ongi nii nii mõnus.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s