Kodused täidetud pannkoogid

Kui ette tuleb võtta pannkookide valmistamine, siis pean siinkohal kahjuks tunnistama, et minu jaoks on selliste õhukeste krepi tüüpi pannkookide valmistamine müstika. Miskipärast on minu tutvusringkonnas alati olnud nii, et kui on vaja hästi õhukesi pannkooke küpsetada, siis saavad sellega miskipärast alati paremini hakkama mehed. Ei teagi miks aga nii see on. Ega ma ei kurda, sest tõesti õhukesed pannkoogid on ju head. Selliseid pakse vanaemade tehtud pannkooke võin ma igakell ise ka valmistada 🙂 Pannkook moosi ja külma piimaga …. nämmm … nagu luksuskaup. Samas miks alati moosiga? Äkki hoopis täidetud soolane pannkook? Siin üks soolaste pannkookide retsept, mis on nüüdseks ennast tugevalt meie pere lemmikute sekka seadnud. Meespere küpsetab pliidi ees kooke ja naispere on tavaliselt pannkookide täitja ja rullija rollis. Vähemalt töödejaotus on paigas. Sööma kutsutakse muidugi kõik pereliikmed võrdväärselt 🙂

Kodused täidetud pannkoogid

Pannkoogitainas (tegelikult valmista see enda traditsioonide kohaselt, sest mina teen nii siis kui meespere küpsetab või ma ise küpsetan täpselt sama taigna aga meespere oskab ikkagi välja võluda õhukesed pannakad. Hoiatan, siinsest taigna kogusest tuleb muidugi pannkooke rohkem kui täidist jagub, seega saab ka moosika pannkooki nautida)

 

6-8 spl jahu

3 muna

0,5 liitrit piima

1 spl suhkrut

natuke soola

Siinkohal lihtsalt väike vahemõte. Nädalavahetusel sain tagasisidet retseptide kirjutamise osas ja just soola ning pipra koguste lisamise kohta. Aga sellega on nii raske, et täpselt öelda kui palju pipart ja kui palju soola peaks lisama. Eks igaüks lisab ikka maitse järgi, sest toidu maitsemine annab õige teadmise, kas soola või pipart on veel juurde vaja. Ja muidugi alati kehtib reegel, et juurde annab alati panna, kuid ära võtta enam mitte 🙂

Täidis:

150 gr sinki

150 gr riivjuustu

2 tomatit

2-3 dl majoneesi

pipart

 

Valmista pannkoogitainas ja küpseta õhukesed ülepanni pannkoogid.

Täidise jaoks tükelda sink ja tomat väikesteks kuubikuteks.

Määri soojale pannkoogile majoneesi. Laota ühe külje peale singi- ja tomatikuubikuid. Tomati peale jahvata musta pipart. Lisa ka riivjuustu. Keera pannkook rulli. Söö kohe, kui pannkook veel soe on.

used täidetud pannkoogid

PS: Kõige parem on täita sooje pannkooke, kuid võib täita ka külmi pannkooke. Sel juhul raputa rullitud pannkoogi peale riivjuustu, aseta pannkoogid üksteise kõrvale ahjuvormi ja küpseta ahjus seni kuni juust pealt on sulanud ja pannkoogid soojad.

1 Comments Add yours

Jaga oma mõtteid