Hakkliharoog lillkapsa katte all

Ei midagi peent, ei midagi rasket, vaid lihtne, kuid väheke teistmoodi argiõhtune toidukord, taaskord. 🙂 

400 gr hakkliha
1 suurem porgand
2 dl külmutatud rohelisi herneid
1 sibul
2 dl tomatipüreed
2 küüslauguküünt
1 lillkapsa pea
0,5 dl piima
1 spl võid
1 dl riivitud juustu
1 tl kuivatatud punet
soola
pipart

Hakklihavorm lillkapsa katte all

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta kergelt piim ning sulata selles või. Püreesta lillkapsas ning sega juurde piima-või segu. Maitsesta soola ja pipraga.
Tükelda porgand kuubikuteks, haki sibul. Pruunista pannil õlis hakkliha, lisa sibul, porgangikuubikud, herned ja purustatud küüslauk. Kuumuta segu 5-7 minutit. Lisa juurde tomatipüree ning lase korraks keema tõusta.
Lao hakkliha segu ahjuvormi põhja. Laota peale lillkapsapüree ning puista üle riivitud juustuga.

Küpsta ahjus 180°C juures 20-25 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud. Serveeri soojalt värske salatiga.

Hakklihavorm lillkapsa katte all

Jaga oma mõtteid