Vermicelli pätsid ehk makaroni kotletid

Selline pasta nagu vermicelli ütleb midagi? Mulle küll mitte sellise peene nime järgi, kuid tegelikult on tegemist sellise pastaga, mis oma kujult ja olemuselt on peenikesed nuudlid, mis sobiksid ideaalselt makaroni-piimasupi sisse. Kuid ei, nii lihtsat teed ma ei läinud, vaid hoopis valmisid vermicelli pätsid ehk lihtsamalt öeldes makaroni kotletid. 

Vermicelli pätsid

200 gr vermicelli pastat (niitnuudlid) Veskimati pastatoodete valikust
150 gr suitsuvorsti
100 gr riivjuustu
8 päikesekuivatatud tomatit
1 muna
0,5 dl riivsaia
1 spl ketšupit
suur peotäis peterselli
2 küüslauguküünt
2-3 dl jahu
õli praadimiseks
soola, pipart ja tšillimaitseainet
 
Vermicelli pätsid
 
Keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks (al’dente, umbes 7 minutit). Kurna ja loputa külma veega läbi.
Tükelda suitsuvorst väikesteks kuubikuteks, samuti päikesekuivatatud tomatid. Sega omavahel kokku suitsuvorst, tomatid, riivjuust, riivsai, peeneks hakitud petersell, purustatud küüslauk, muna ja ketšup. Lisa nõrutatud nuudlid. Maitsesta soola, pipra ja tšillimaitseainega.
Vormi tainast jahuste kätega kotletid ning prae neid õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri soojalt koos toorsalatiga.
 
Retsept valmis koostöös Veskimatiga.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s