Maasika-sidruni blondied

Maasikahooaeg koputab täie hooga uksele. Meie oleme oma esimesed koduaia maasikad juba põske pistnud ning juba on uued mammud endale kerge puna palgele saanud ja on varsti noppimisvalmis. Eks ongi aeg välja otsida retseptid maasikast ja võtta ette ka üks magus koogitegu. 

Seekordne kook on algselt pärit Mari-Liis Iloveri blogist, kuid mugandasin seda väheke ja lisasin juurde maasikad ja sidruni. Olen maasikate ja sidruni kooslust eelnevaltki kasutanud, näiteks maasika-sidruniruutudes, ning see kooslus toimib üsna hästi. Pealegi blondie ise, ehk siis valgest šokolaadist brownie või veel lihtsamalt sõnastades valge šokolaadi kook, on oma olemuselt ju üsnagi magus, siis mulle tundus, et lisaks maasikatele kulub särtsu andma just sidrun. 

Tegemist on lihtsa koogiga, kus kogu koogitaigna segamise protsessi saab edukalt läbi viia ühes ja samas potis. Samas potis, millega sulatad või ja šokolaadi, segad kokku ka kõik teised ained.  Koduperenaise, eriti sellise kellel ei ole nõudepesumasinat, unelm. 

Kindlasti lase koogil enne serveerimist jahtuda. Kui kook on küpsenud tõsta kook koos küpsetuspaberiga vormist välja jahtuma.  

Maasika-sidruni blondied

200 gr võid

200 gr valget šokolaadi

1 dl suhkrut

3 dl nisujahu

0,25 tl soola

2 muna (L suurus)

300 gr maasikaid

1 sidrun (koor ja mahl)

Maasika-sidruni blondied

  • Sulata väiksemas potis madalal kuumusel või ja valge šokolaad.
  • Lase kergelt jahtuda. Samal ajal võid tükeldada maasikad.
  • Sega juurde suhkur.
  • Lisa samasse potti jahu ning sool ja sega korralikult läbi.
  • Lisa segule ükshaaval juurde munad.
  • Riivi sidruni koore kollane osa, lisa koogitaignale.
  • Pressi sidrunist mahl ja sega koogitaigna sisse.
  • Tükelda maasikad neljaks ja kõige viimasena sega õrnalt taignasegu sisse.
  • Tõsta koogitainas võiga määritud ja põhjast küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (ise kasutasin kandilist lahtikäivat koogivormi suurusega 23x23cm).
  • Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180°C juures 25 minutit.
  • Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

Retsepti päritolu: Siit nurgast ja sealt nurgast blogi

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s