Tuunikala-riisikotletid

Midagi tuunikala sõpradele või ka mitte sõpradele, sest peale nende kotlettide söömist saab ka mitte kõige suurem tuunikala fänn uue sõbra, kas nüüd küll parimatest parima aga sellise, keda ikka aeg-ajalt võib külla kutsuda küll.

Seekordseks retseptiks kotletid ja tuunikalast. Mina eelistan tuunikalaga kokkamisel kasutada konserve, kus on tuunikala suured tükid, et need siis ise kahvliga veidi väiksemaks purustada ja jätta sekka ka mõned suuremad tükid. Purustatud tuunikala konservid on minu maitsemeele jaoks liiga pudrused. Antud retseptis kasuta kindlasti tuunikala konservi tomatikastmes. Tomatikaste annab mõnusa magusa maitsemeki kotlettidele juurde. Minu valik on langenud Rimi tuunikala konservile ja just seetõttu, et nende konserv on suurte tükkidega. Riisi puhul kasutan keetmiseks neid toredaid ja ülimugavaid kotikesega riisipakke. Lihtne ja mugav keeta vajaminev kogus. Riivsai aitab kotletil ilusti koos püsida ning annab juurde mõnusa krõbeduse. 

Kotlettide kõrvale serveeri meelepärast toorsalatit ning dipikastet. Kui tundub, et vaid kotletist jääb siiski vajaka, siis keeda veel juurde mõni pakike riisi ning paku ka ekstra riisi kotletide kõrvale. 

Krõbedad tuunikala kotletid riisiga. Kiire ja lihtne argiõhtu roog tuunikala sõpradele.

200 gr riisi (kotikesega)

185 x 2 karpi tuunikala tomatikastmes (Rimi)

75 gr porrulauku

1 porgand

1 muna

3 dl riivsaia

sool, pipar

õli praadimiseks

Krõbedad tuunikala kotletid riisiga. Kiire ja lihtne argiõhtu roog tuunikala sõpradele.

  • Keeda riis pakendil oleva juhendi järgi pehmeks.
  • Koori porgand ja riivi jämeda riiviga.
  • Tükelda porrulauk pisikesteks tükkideks.
  • Vala tuunikala konserv kaussi.  Kui sul on valitud konserviks suurte tükkidega tuunikala konserv, siis purusta tuunikala kergelt kahvliga väiksemaks.
  • Lisa riis, porgand, porrulauk. Sega korralikult läbi ja maitseta soola ning pipraga.
  • Lisa muna ning sega uuesti läbi.
  • Vormi peopesa suurused kotletid ja paneeri riivsaias (vala riivsai taldrikule ja paneeri kotlette mõlemalt poolt riivsaias).
  • Prae kotletid kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s