Porgandi-kohupiimavorm apelsiniga

Kissell on meie peres ikka üks tihe külaline magustoidulaual. Olgu see, siis maasikakisell, vaarikakissell (minu isiklik lemmik), mustikakisell või kisell kuivatatud puuviljadega (ka minu väga suur lemmik, nostalgia ikkagi ju). Minu mälestustes on kissellil alati taldrikul olnud ka kaaslane. Seda, siis kas kohupiimavahu näol (taas mega nostalgia ju) või mõne küpsetatud kohupiimavormi näol. Klassikute klassika on kohupiimavorm rosinatega, kuid aeg-ajal tuleb klassikud asendada ka mõne uue ja põneva maitsega, nagu on seda allolev retsept – kohupiimavorm porgandi ja apelsiniga. 

Kohupiimavormis kasutasin pakikohupiima, sellist mõnusat teralist. Kuna porgand on riivitud peenikese riiviga ei jää peale küpsetamist seda nagu tundagi, kuid oma mahlakuse annab just see sama porgand. Ja apelsinimekk sobib ideaalselt just talviseks magustoiduks. 

Ja nagu ikka serveeri kohupiimavormi koos endale meelepärase kisselliga.

400 gr teralist pakikohupiima

2 keskmist porgandit

1 apelsin (koor ja mahl)

2 muna

1 dl suhkrut

1 dl mannat

  • Koori porgandid ja riivi peenikese riiviga.
  • Pese apelsin, riivi peenikese riiviga oranž koore osa.
  • Poolita apelsin ja pressi välja mahl.
  • Sega kausis kokku kohupiim, porgand, apelsini koor ja mahl, suhkur ja manna.
  • Lisa 2 munakollast.
  • Vahusta eraldi kausis 2 munavalget tugevaks vahuks.
  • Sega ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.
  • Küpseta eelkuumutatud 180°C ahjus 25-30 minutit, kuni vorm on pealt kergelt pruunikas ning tahenenud.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s