Piparkoogid, seekord väikse kommilisandiga – riputatavad piparkoogid

Kui juba, siis juba. Et, siis teisisõnu jätkan teemal piparkoogid ja ka sel korral mitte päris traditsioonilised, kuigi glasuuritamine läks juba käiku. Nädalavahetusel enne jõululaupäeva jõuab ju veel ilusti ühe laari piparkooke küpsetada ja miks, siis mitte küpsetada selliseid piparkooke, mida saab kasvõi kuuse külge riputada. Kui kuuse külge päris ei raatsi riputada, siis lauda kattes tassi või klaasi ääre külge igaühele nimeline piparkook on samuti ilus lauakatmise lisaelement. 

Retsepti konkreetset sel korral polegi. Läheb vaja piparkoogitainast, šokolaadi, glasuuri ja neid ilusaid jõuluvana kepi kujulisi karamellkomme, mis jõuluajal on müügile jõudnud ka meie kaubandusse. Nende tegemine võtab küll sutsu rohkem aega, sest glasuur tahab kuivada ja šokolaad tahab taheneda, enne kui piparkooke riputada saab. Šokolaadi puhul kasuta kommi kinnitamiseks juba natuke tahenenud šokolaadi, nii ei voola see koha piparkoogi pealt maha ning komm jääb ilusti šokolaadi sisse kinni. Samas võid kommi kinnitamiseks vaid kasutada ka piparkoogiglasuuri. Ka sellega jääb komm kenasti piparkoogi külge kinni ning eraldi šokolaadi sulatama pole vaja hakata. 

500 gr piparkoogitainast

75 gr šokolaadi

ca 10 jõuluteemalist pulgakommi 

kaunistamiseks glasuuri

  • Rulli piparkoogitainas lahti, lõika vormiga meelepärased küpsised ja küpseta ahjus.
  • Jahuta piparkoogid ja kaunista. 
  • Lase glasuuri kuivada.
  • Sulata šokolaad veevannil, lase natuke jahtuda ja tõsta lusikaga piparkoogi tagumisele külje keskossa (vt pilt allpool).
  • Suru šokolaadi sisse pulgakomm ja lase šokolaadil paar-kolm tundi külmas taheneda. 

Jaga oma mõtteid