Karamelli täidisega piparkoogid

Jätkame piparkookide teemal. Pühapäeval ikkagi teine advent ja eelmise nädala piparkoogid on raudselt juba otsakorral, nii et ongi õige aeg uued piparkoogid valmis meisterdada. Ikka ei kippunud käsi veel tavapärase glasuuritud piparkookide tegemist ette võtma vaid seekord valmisid täidisega kahepoolsed piparkoogid, mis omakorda on kastetud valge šokolaadi sisse ja värviliste nonparellide sisse. Nagu lumi ja kirjud-mirjud jõulutuled. Ja täidiseks otseloomulikult karamell. Kellele aga kõik see karamell ja šokolaad ja nonparellid üleliia, siis võib karamellist loobuda (mida mina lihtsalt ei suuda, kui tegu karamelliga) ja määrida kahe piparkoogi vahele lihtsalt valget šokolaadi. 

Seekord katsetasin Eesti Pagari piparkoogitaigent (jah ma endiselt ei ole ette võtnud ise piparkoogitaigna tegu ja siiani kasutan valmistainast), kuid pidin kergelt pettuma seekordses taigna valikus. Sihtisin teha õhukesi piparkooke, kuna lõpptulemus oli plaanis nii kui nii topeltpiparkookide näol, kuid kahjuks sattus selline tainas, mis suure hurraaga ahjus kerkis rohkem kui ma eeldada oskasin. Lõpptulemuseks said üpris pontsakad täidisega piparkoogid. Aga pole niivõrd hullu midagi. Saladuskatte all võin öelda, et pooled valminud piparkookidest on juba söödud 🙂 

Ilusat advendiaega kõigile! Ja palju kirju-mirjusid piparkooke 🙂 

500 gr piparkoogitainast

200 gr keedetud kondenspiima

100 gr valget šokolaadi

nonparelle

  • Rulli tainas, lõika vormiga välja endale sobivad piparkoogid ja küpseta ahjus valmis. Oluline, et samakujulisi piparkooke oleks paaris arv. 
  • Lase piparkookidel jahtuda. 
  • Määri ühele piparkoogile (alumisele küljele st. küljele, mis oli küpsemisel plaadi vastas) umbes 1 tl jagu karamelli. Suru teine sama kujuga piparkook karamelli peale. 
  • Sulata kuumaveevannil šokolaad. 
  • Kasta täidetud piparkook ühe küljega sulanud šokolaadi sisse ja seejärel kohe nonparellide sisse. Kui šokolaad ei lähe piisavalt vedelaks või kipub juba paksenema, siis saab šokolaadi edukalt ka noaga või spaatliga piparkookidele määrida ja seejärel nonparellidega üle puistata. 
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s