Hakkliha-oa panniroog

Eelmise retsepti läätse-juurvilja ahjuvormi juures uhkeldas taustal ka tegelikult üks mõnus lisand. Saabus nii mõnigi kiri küsimusega ka selle lisandi retsepti kohta ja aga palun siin ta on. Üllatus-üllatus taas kiirelt ja lihtsalt valmiv retsept. Natuke hakkliha, porrut, külmutatud rohelisi ube, maitseaineid, pannile ja õhtusöök ongi valmis. Juurde paku riisi või kuskussi või siis hoopiski seda vahvat värvilist läätse-juurviljavormi. 

Külmutatud köögiviljad on talvisel perioodil, kui värskeid aiasaadusi napib, ühed imetlusväärselt head abimehed. Meie peres rändab tihti külmutatud spinat mõnda vormirooga, rohelised herned ja oad on leidnud oma tee mitmesse suppi ja hautisesse ning külmutatud marjadest kissell koos kohupiimavahuga, nämmmm. Igatahes ei tasu peljata külmutatud köögiviljade letti, sest sealt on abi just kiirelt ja lihtsalt valmivate argiõhtute toitude valmistamisel. 

400 gr rohelisi aedube (külmutatud)

500 gr hakkliha

100 gr porrulauku

2 küüslauguküünt

1 spl soja kastet

3 spl magusat tšilli kastet / sweet chilli sauce

0,5 dl vett + 1 tl vedelat veisepuljongi konsentraati

1 tl paprikapulbrit

soola, pipart

1 spl maisitärklist + 2 spl vett

praadimiseks õli

  • Prae pannil õlis hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
  • Lisa tükeldatud porru ja küüslauk.  Sega läbi ja prae veel mõned minutid.
  • Lisa pannile soja kaste, tšilli kaste, puljong ja vesi.
  • Lisa oad, sega läbi ja kuumuta pannil aeg ajalt segades kuni 10 min (kuni oad on üles sulanud, kuid seest veel krõmpsud).
  • Sega omavahel vesi ja maisitärklis ning lisa pannile. Sega läbi. Kuumuta veel mõned minutid ja ongi roog valmis.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s