Läätse-juurvilja ahjuvorm

Nii nagu lehed on sügisel kirjud, on ka see ahjuroog sügisele kohaselt kirju, kuid samas mõnusalt toitev. Pean tunnistama, et alguses tundus mulle sellise ahjuvormi mõte natuke võõras, kuid samas huvitav, et kutsus kohe katsetama ja peab ütlema, et valmis üks ääretult maitsev ahjuvorm köögiviljadest, mida isegi meespere kiitis. Läätsed annavad mõnusa tummise tekstuuri, kuid samas ei ole neid isegi mitte tunda, kuna nad küpsevad nii hästi läbi. Maguskartul, hernes ja porgand aga annavad omakorda mõnusa magususe ning seda kõike on kergelt vürtsitatud karriga. Mina eraldi soola vormile ei lisanud, kuna puljongikuubik andis piisavalt soolasust ja ilma lisasoolata säiliski vormi mõnus magusus. Ja muidugi ei saa ju mööda vaadata sellest, kui toredalt kirju see roog on. 

1 sibul

1 väiksem suvikõrvits

2 küüslauguküünt

2 keskmist porgandit

1 tl karri pulbrit

2 dl punaseid läätsesid

6 dl vett + 1 köögiviljapuljongikuubik

200 gr maguskartulit

3 spl vett

80 gr külmutatud rohelisi herneid

3 muna

õli praadimiseks

  • Koori ja haki sibul.
  • Tükelda suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
  • Haki küüslauk.
  • Koori porgand ja haki samuti väikesteks kuubikuteks.
  • Koori maguskartul ja haki kuubikuteks (1cm x 1 cm on sobiv)
  • Prae pannil õlis sibul, küüslauk, porgand ja suvikõrvits. Prae keskmiselt kuni 10 minutit, kuni porgand on peaaegu pehme.
  • Maitsesta segu karripulbriga.
  • Lisa pannile läätsed, vesi ja köögiviljapuljongikuubik. Sega kõik korralikult läbi. Alanda kuumust ja kuumuta segu pannil kuni läätsed on pehmed ja vedelik läätsedesse imendunud, ca 10 min, olenevalt läätsede sordist. 
  • Prae teisel pannil maguskartuli kuubikud ning lisa ca.3 spl vett, et kartulikuubikud põhja ei kõrbeks. Prae maguskartuli kuubikuid samuti keskmiselt 10 minutit, kuni kartul on peaaegu pehme.
  • Lisa maguskartuli kuubikud läätse-porgandi segule.
  • Lase saadud segul natuke jahtuda.
  • Sega juurde herned ja lahtiklopitud munad.
  • Vala võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 180°C eelkuumutatud ahjus 30-40 minutit.

Retsepti päritolu: Healthy Little Foodies

Advertisements

One Comment Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s