Õunasaiakesed iirisekommidega. Vaid 3 koostisosa.

Mõnusalt pehmed ja magusa täidisega õunasaiakesed iirisekommidega valmivad kiirelt ja lihtsalt ja on kiiduväärt amps õhtuseks magustoiduks. Valmistamiseks on vaja vaid kolme koostisosa ja maitsvad pirukad ongi valmis. Kuid ettevaatust kuumade pirukate sees on ka kuum iiris, seega lase enne natukene jahtuda, et tulise iiriskommiga keelt ära ei kõrvetaks. 

Pirukaid on mõnus valmistada külmutatud poe lehttaignast, just sellisest pakist, kus pakis on 5 lehttaina lehekest, mitte rullitud taignast. Igast lehest saab 2 pirukat, lõika ülessulatatud taignaleht vaid diagonaalis keskelt pooleks. Võib kasutada nii tavalist lehttainast kui ka pärmi-lehttainast, oleneb kuidas maitse eelistused on ja mis parasjagu olemas on. 

500 gr lehttainast (külmutatud)

3 keskmist õuna

50 gr iirisekomme Kiss-Kiss

  • Sulata lehttainas.
  • Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks.
  • Võta kommid paberist välja ja tükelda pooleks.
  • Võta üks lehttaigna leht ja lõika see diagonaalis pooleks, et tekiks kaks suuremat kolmnurka.
  • Aseta kolmnurga laiemasse osa 2 spl tükeldatud õunu.
  • Aseta peale 2-3 iirisekommi tükki.
  • Rulli pirukas kokku, nii et tekiks croissanti laadne pirukas.
  • Küpseta eelkuumutatud 180°C ahjus 15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Kogus 10 tk.

Advertisements

One Comment Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s