Hakklihakattega suvikõrvitsaviilud

Täidetud suvikõrvitsast on blogis juba mitmeid retsepte, kuid seekord natuke lihtsam ja kiirem versioon, kus täidis on laotud hoopis suvikõrvitsaviilule. Taaskord kiirelt ja lihtsalt valmiv üks mõnus lõuna- või õhtusöök perele. Kuna meil läks see käiku kiire lõunasööögina, siis juurde sai lisatud vaid väheke värske tomati ja kurgi salatit. Täidise osas võib igaüks samuti oma fantaasial lennata lasta ning hakkliha asemel kasutada hoopis kana või tuunikala. 

1 suur suvikõrvits (mida laiem keskosa, seda parem on täidist peale panna. Samas suvikõrvits ei tohiks olla väga üle kasvand, muidu on sees liiga suured seemned).

400 gr hakkliha

1 paprika

1 tomat

1 sibul

2 küüslauguküümnt

2-3 oksa värsket tüümiani

1 peotäis värsket peterselli

2 spl magusat tšillikastet

100 gr riivjuustu

2 spl oliiviõli

  • Tükelda paprika, tomat ja sibul väikesteks kuubikuteks.
  • Haki küüslauk.
  • Prae pannil õlis hakkliha pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Lisa juurde juurviljad (paprika, tomat, sibul, küüsluak). Samuti lisa juurde tüümiani lehed ning tšillikaste. Prae pannil keskmisel kuumusel 10 minutit.
  • Kõige viimasena lisa juurde hakitud petersell. Sega kõik läbi.
  • Lõika suvikõrvitsast pikkupidi umbes 0,5cm laiused ribad.
  • Pane ahjuplaadile ja piserda üle oliiviõliga. Küpseta eelkuumutatud 200ºC ahjus 10 minutit.
  • Laota hakkliha täidis eelküpsetatud suvikõrvitsa viiludele.
  • Raputa peale riivjuustu.
  • Küpseta veel 15 minutit 200ºC ahjus.
  • Serveeri soojal värske salatiga.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s