Kahe kartuli vorm spinatiga

Sügise saabudes saabuvad menüüsse taas ahjuroad. Siin üks mõnus ahjuroog tavalisest kartulist ja maguskartulist juustuses kastmes. Antud kartulivorm sobib õhtusöögil ideaalselt kaaslaseks lihale ja kanale. Bataadi ehk maguskartuli mõnus magusus täiustab ideaalselt meie kohalikku kartulit ning mõnus juustune spinatikaste annab juurde kreemisust. 

3 suuremat kartulit

1 suurem maguskartul/bataat

5 külmutatud spinati kuubikut

380 ml vahukoort

100 gr sulatatud juustu

0,5 tl valget pipart

1 tl aedviljapuljongi vedelat kontsentraati (või pool puljongikuubikut)

Trocomare ürdisoola

võid vormi määrimiseks

  • Koori kartulid ja viiluta õhukesteks ratasteks.
  • Koori maguskartul ja viiluta samuti ratasteks.
  • Vala vahukoor kastrulisse ja kuumuta peaaegu keemiseni.
  • Lisa vahukoore segusse sulatatud juust ja spinati kuubikud. Maitsesta pipraga.
  • Sega segu, kuni juust on sulanud ning spinati kuubikud üles sulanud (kui kasutasid veel külmunud kuubikuid). Tõsta segu tulelt seniks, kuni valmistad ette vormi põhja.
  • Määri vorm võiga.
  • Laota kartuliviilud üksteise kõrvale vormi põhja. Kartulikihi peale raputa ürdisoola. Järgmisena laota järgmine kiht kartuleid ning iga kihi vahele raputa väheke ürdisoola.
  • Kui kartul on otsas, laota kihtidena maguskartuli viilud, samuti iga kihi vahele ürdisoola raputades.
  • Kui kartul ja maguskartul on vormi laotud vala peale juustu-spinati-vahukoore kaste.
  • Kata vorm fooliumiga ning küpseta eelkuumutatud ahjus 175°C juures 55 minutit.
Advertisements

3 Comments Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s