Šokolaadikreemiga kohupiima-õunakook

Nii see on nüüd ametlikult minu selle sügise lemmik õunakook. Ja muidugi taaskord retsepti eest suured tänud kokkama.ee / Ragne Värk blogile, kuidagi lihtsalt alati nii on, et kui ma otsin retsepti ideid, siis minu maitsele ja eelistusele sobivad retsepti ideed tulevad just tema blogist. 

Aga koogist rääkides – mõnusalt mahlakas kook kohupiima ja õuntega ning see šokolaadikreem, see on kui rusikas silmaauku … ei ei, tegelikult hoopis see šokolaadikreem ja mõnus beseekate … taevalik kooslus. Juurde veel mure põhi, mahlane kohupiim ja hapukad õunad. Kas ma suutsin teis nüüd huvi tekitada? Või pigem suutsin endas taas isu tekitada?  Egas midagi, kui et tuleb uus koogitegu taas ette võtta. 

Põhi:
3 dl jahu
2 spl suhkrut
näpuotsatäis soola
125 g võid
2 spl vett

Täidis:
400g kohupiima
1,5 dl suhkrut
4 munakollast
200 g hapukoort
2 munavalget
4 keskmise suurusega õuna

Kate:
150 g šokolaadikreemi
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut

  • Sega kuivained omavahel, näpi hulka või.
  • Lisa vesi ning sõtku kergelt purutaoliseks massiks.
  • Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale.
  • Täidise jaoks sega omavahel 4 esimest komponenti.
  • Vahusta munakollastest järelejäänud 4 munavalget tugevaks vahuks ning lisa pool sellest ettevaatlikult kohupiimasegusse.
  • Vala täidis vormi ja aseta peale kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatud õunaviilud.
  • Küpseta 180°C juures 35 minutit.
  • Sulata šokolaadikreem veevannil vedelamaks.
  • Jätka järelejäänud munavalgete vahustamisega, lisades tasapisi juurde tuhksuhkru – segu peab jääma läikiv.
  • Pärast 30 minutit küpsemist vala koogile šokolaadikreem ning aseta peale vahustatud beseekate.
  • Küpseta veel 15 minutit. Seejärel jäta avatud ahjuuksega ahju seisma. 

Retsepti päritolu: www.kokkama.ee

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Kas sokolaadikreemi all on mõeldud Nussat? Või mis see on?

    1. Jah Nussa sobib või mõni teine teie perele meelepärane šokolaadikreem. Ise kasutasin samuti poes müüdavat šokolaadikreemi, mida tavapäraselt saia peale määritakse, ei olnud küll Nussa kreem aga sobis samuti imehästi.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s