Maasikakeeks

Maasikahooaja lõpus sai suure hurraaga veel üks kook valmistatud. Valmis see küll keeksivormis, kuid oma iseloomult on ikka pigem rohkem koogi tekstuuriga, kui keeks. Suure hurraaga sai hakatud kooki tegema ja olin endale teadvustanud, et enne maasikate taignasse lisamist segan ilusti maasikad paari supilusikatäie jahuga läbi, et marjad ei vajuks koogi põhja, kuid mida ei juhtunud … ei juhtunud seda, et käed ja mõistus õigel hetkel koostööd teeksid, ning maasikad said niisama segatud taignasse ja otseloomulikult vajusid koogi põhja. Maitset see küll ei muutnud, kuid ühtlaselt jaotunud maasikatega kook oleks vast silmale ilusam ka vaadata olnud. Läks nii siis läks, järgmine kord tuleb hoolsam olla 🙂 Kooki võib küpsetada ka madalamas ja laiemas vormis, kuid siis tuleks küpsetusaega lühendada poole võrra. 

400 gr maasikaid

2 dl suhkrut

2 dl piima

100 gr võid

2 muna

1tl vaniljesuhkrut

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1/4 tl soola

  • Tükelda maasikad.
  • Sulata või.
  • Sega omavahel suhkur, vaniljesuhkur, munad ja piim.
  • Lisa juurde või.
  • Sega eraldi kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa ülejäänud taignale ning sega tainas ühtlaseks.
  • Sega maasikad läbi 2 spl jahuga ning lisa taignasegule. 
  • Küpseta eelkuumutatud 175°C ahjus 50-55 min. Poole küpsemise peal kata kook pealt fooliumiga, et pealmine pind liiga pruuniks ei küpseks.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s