Grillitud köögiviljavardad punase veini kastme marinaadis

Kindlasti enamusel meist on jaanipäeval laual hulganisti grill-liha, -kana ja/või -kala (kui ilm muidugi grillimist üldse lubab), kuid lisaks sellele tasuks ju ka plaani võtta köögiviljade grillimine ning mõnus tervislikum amps liha kõrvale ongi ka kohe sama grillimisega olemas. Seekord aga köögiviljad hoopis punase veini kastme marinaadis ja kui ise pole aega ega mahti üht korralikku punase veini kastet kokku keeta, siis tuleb appi Food Studio valmis tehtud ja paraja suurusega pakendis olev punase veini kaste. Kuigi esimene mõte antud kastmega suundus detsembrisse, jõuludele ja mõnusalt kaua küpsetatud ahjulihale, siis sobib punase veini kaste hästi ka suvel kasutamiseks ning näiteks andis grillitud köögiviljadele mõnusalt magusa meki  juurde.  Köögiviljade kõrvale grilli aga kerges sidruni ja puljongi marinaadis ürdimekiga kanafileed.

1 punane sibul

1 paprika

1 suvikõrvits (väiksem)

5 suuremat šampinjoni

230 ml Food Studio punase veini kastet

60 ml õli

puidust grilltikke/-vardaid

  • Tükelda paprika, viiluta sibul ja suvikõrvits ratasteks ja tükelda seened neljaks sektoriks.
  • Sega kokku marinaadiks punase veini kaste ja õli.
  • Pane köögiviljad marinaadi sisse, sega kõik omavahel läbi ja jäta külmkappi paariks tunniks seisma.
  • Umbes 15-20 minutit enne grillima asumist aseta grilltikud vee sisse likku.
  • Suru köögiviljatükid varrastele ning grilli vardaid aeg-ajalt keerates kuni köögiviljad on küpsenud (ca-5-7 min).

Retsept valmis koostöös Food Studioga.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s