Grillime. Kana puljongi ja sidruni marinaadis

Käes on suvi, kuigi jah konkreetselt eile sadas rahet aga pole hullu peatselt on mõnus suvekuumus tagasi, ja käes on grillimise suurhooaeg. Grillimise suurhooaja avapauk käib ju see nädalalõpp juba Pärnus Grillfesti üritusega. Kel aga mahti, kasvõi salamahti, aega ja võimalust veel ise grillida, siis nüüd üle pika pika aja on siin blogis ka üks grillretsept. Seekord läksin taas mulle lemmikut teed – kiirelt ja lihtsalt – ning kasutasin marinaadis hoopis valmispuljongit otse pakist.

Eesti poelettidele on saabunud ka valmispuljongid, mida saab kasutada otse pakist ning mis on kiired ja mugavad toidu valmistamiseks. Väike miinus küll minu jaoks on pakendi avamine ja sulgemine, just viimane, sest pakendil võiks juures olla võimalus seda ka peale avamist sulgeda, et külmikus seda ilusti veel mõned päevad säilitada. Aga pole muret, millele eesti naine lahendust ei leia, vana hea pesulõks kinnitamiseks tuli ka siinkohal appi. 

Aga mis puljongitest ma täpsemalt räägin –  Food Studio valmispuljongitest. Olen neid juba pikemat aega poelettidel silmanud, kuid võtsin nüüd asja ette ja katsetan mõned puljongid ja kastmed lähemalt ära. Valik on päris lai kana-, veise-, aedvilja- ja kalapuljong, aasia puljong ja lisaks punase veini kaste. Supp aedviljapuljongiga valmis küll kiirelt ja oli väga maitsev. Kes eelistab kvaliteetset ja Eesti toorainest valmistatud puljongit, siis tasub proovida Food Studio toodangut. 

PS! Kõikidele Facebooki Kirsiku retseptiriiuli ja Puljongid.ee fännidele on Facebookis toimumas ka väike loosimine Food Studio toodetele.

3 broileri rinnafileed

6 dl Food Studio kanapuljongit

peotäis värsket tüümiani

peotäis värsket basiilikut

1 sidrun 

soola, pipart

  • Sega kokku marinaad: puljong, riivitud sidruni koor, sidrunimahl, tüümiani lehed, hakitud basiiliku lehed, sool ja pipar. 
  • Poolita broilerifileed keskelt kaheks õhemaks viiluks, nii saad kuus õhemat ja ühtlasemat fileed grillimiseks. 
  • Laota fileed marinaadi ja lase kuni 8 tundi maitsestuda. 
  • Grilli mõlemalt poolt 3-4 minutit, kuni filee on seest küps. 
  • Serveeri toorsalati või grillitud köögivilja varrastega. 

Retsept valmis koostöös Food Studio-ga.

Advertisements

2 Comments Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s