Rabarberi-pirni purukook

Jätkame hooajaliselt, teemaks ikka rabarber. Kuna mul on aias miskit hilisemat sorti rabarber, mis alles nüüd pead tõstab ja korralikke rabarberivarsi kasvatama hakkab, siis minu rabarberikoogi ralli saab alles nüüd tuurid sisse. Seekordseks katsetuseks sai üks eriti purune kook, mille põhi ja kate valmivad küll samast taignast, kuid peale küpsemist maitsevad hoopis isemoodi. Rabarberite hapukusele annavad omapoolse magusa abikäe pirnid. Ja ärgem unustagem maailma parimat asja, mida rabarberitest valmista, ja see ei ole kook vaid ikka see üks ja ainus rabarberimahl (piilu selle retsepti siit).

Tainas:

6 dl jahu

2 dl suhkrut

200 gr külma võid

2 dl kaerahelbeid

1 dl pruuni suhkrut

Täidis:

500 gr rabarberit

4 pirni

1 dl pruuni suhkrut

1 sidruni mahl

näpuotsaga soola

2 spl maisitärklist

1 tl kaneeli

  • Valmista taignapuru. Pane kaussi jahu, või ja 2 dl suhkrut. Näpi sõrmede vahel, kuni moodustub ühtlane liiva taoline mass, ilma suuremate või tükkideta.
  • Jaota puru osa pooleks.
  • Laota pool purutaignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru käega kergelt ühtlaseks.
  • Täidise jaoks tükelda rabarber.
  • Koori ja tükelda pirnid.
  • Sega omavahel rabarberi- ja pirnikuubikud, pruun suhkur, sidrunimahl, sool, maisitärklis ja kaneel.
  • Laota täidis ahjuplaadile taigna peale.
  • Sega alles jäänud taignapurule juurde kaerahelbed ja pruun suhkur.
  • Raputa koogile ülejäänud taignapuru.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 180°C juures 20-25 minutit.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s