Rabarberi-mannakook

Pärnus on üks selline tore tänav nagu Kalamehe, mille elanikud kaks korda aastas korraldavad Kalamehe Pühapäeva. Kui sügisel toimus antud ürituse raames õunakoogivõistlus parimale koogile, siis nüüd kevadel, õigemini täna, toimub rabarberikoogivõistlus. Täpsemalt selle kohta saab lugeda Ragne Värk blogist siit. Ehk järgmisel aastal jõuan ka oma koogikatsetusega võistlustulle astuda. Sattudes Kalamehe Pühapäeva postitusega kokkama.ee blogisse jäi mulle sealt silma rabarberi-mannakoogi retsept. Tihtilugu on meil nii, et manna säilivusaja kuupäev kukub enne, kui see kõik saab ära kasutatud, lihtsalt ei jõua nii palju mannaputru mugida kogu aeg, ja nii kuluski ka üks koogiretsept vahepeal marjaks ära ning millega, siis veel, kui mitte kevadise kaunitariga – rabarberiga. Kook sai mõnusalt mahlane.

75 g võid
1 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
2,5 dl mannat
1 dl keefirit
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

300 g rabarbereid
4-5 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Sega tükeldatud rabarberid suhkru ja kaneeliga ning jäta  taigna valmistamise ajaks seisma.

Sulata või. Lisa retseptis toodud järjekorras ülejäänud ained ise pidevalt segades. Seejärel sega sisse suhkrus seisnud rabarberitükid (koos tekkinud vedelikuga). Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ning kooki torgatud noaots jääb puhtaks. Lase enne serveerimist ca pool tundi jahtuda.

Retsepti päritolu: Ragne Värk / kokkama.ee

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s