Sparglipirukas

Ma olen viimasel nädalal täiesti täiesti spargli lainel. Aias on sparglinupsud pead tõstnud ja ikka iga hommik on õnnestunud üks korralik punt sparglivarsi korjata. Eelmisest aastast on blogis üks pasta retsept spargliga (vaata siia). Seekord aga sai külalistele kiirelt valmistatud üks sparglipirukas. Mind on alati lummanud need sparglipirukad, kus rohelised sparglid on vahvalt pirukale ritta laotud. Ilus vaadata enne kui maitsemeeled krõmpsu spargliga saavad hellitatud. 

250 gr külmutatud pärmi-lehttaigent

200 gr sparglit

3 muna

2 dl vahukoort

1/2 dl hakitud murulauku

100 gr riivjuustu

soola, pipart

  • Sulata taigen, rulli õhemaks ja laota vormi põhja ja äärtele. Kasutasin kandilist pirukavormi, kuid kogus sobib ka väiksema ümmarguse vormi jaoks. 
  • Laota riivitud juust taignale. 
  • Sega omavahel vahukoor, munad ja hakitud murulauk. Maitsesta soola ja pipraga. 
  • Vala vahukoore-muna segu pirukapõhjale. 
  • Laota sparglivarred pirukale vahukoore-muna segu sisse. 
  • Küpseta 200°C eelkuumutatud ahjus 30 minutit, kuni vahukoore-muna segu on tardunud ja kuldpruuniks tõmbunud.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s