Hakkliha pajaroog köögiviljade ja läätsedega

Mõnusalt tummine argiõhtu roog igapäevastest toorainetest, okei peaaegu igapäevastest toorainetest, sest läätsed võib-olla just iga Eesti pere argiõhtu menüüsse ei kuulu, kuid kiirkeedu läätsed on kindlasti üks tooraine, millega tuua menüüsse erinevust ja uudsust. Ja mida, siis veel ühel tormiselt tuulisel sügisõhtul (peaaegu, et talveõhtul) perele söögiks vaaritada, kui üks toitev pajaroog. 

 

400 gr veisehakkliha

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1 paprika

200 gr kapsast

4 porgandit

2 dl punaseid läätsi (kasutasin kiirkeedu punaseid läätsi)

1 spl bbq kastet

1 spl magusat tšilli kastet

7 dl vett

1 veiseliha puljongikuubik

peotäis värsket peterselli

soola, pipart maitsestamiseks

  • Tükelda sibul. 
  • Tükelda küüslauk. 
  • Pese, puhasta ja tükelda paprika. 
  • Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. 
  • Tükelda kapsas väikesteks tükkideks. 
  • Pruunista paksupõhjalises potis hakkliha. Maitsesta soola ja piprga ning lisa barbeque kaste. Sega läbi, prae veel mõni minut.
  • Lisa sibul ja küüslauk. Lase mõni minut haududa. 
  • Lisa juurviljad: kapsas, porgand, paprika. Kuumuta mõned minutid. 
  • Lisa vesi ning puljongikuubik. Sega läbi. 
  • Lase tasasel tulel kaane all 10 minutit haududa. 
  • Lisa juurde läätsed ning lase veel 10 minutit kaane all haududa. 
  • Lisa tükeldatud petersell ja sega läbi. 

 

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s