Suvikõrvitsanuudlid juustukastmes

Kellel veel leidub aias mõni suvikõrvits, või on retsepti ootel mõni ära korjatud suvikõrvits, siis üks kerge õhtusöögi idee on nende ära kasutamiseks pakkuda nüüd. Mõnusalt juustuses kastmes suvikõrvitsanuudlid väikese peekoni ja värske tomatiga. Ja muidugi kohustuslik lisand mõnusalt paks viil ciabatta saia, millega kastet süüa. 

Retsepti tarbeks mina suvikõrvitsat ei koorinud, sest koore osast saab just sellised mõnusad krõmpsud nuudlid. Suurematel suvikõrvitsatel tuleks lihtsalt pehme seemntega sisuosa välja võtta ning kasutada tugevamat koore ja äärte osa. Nuudlite tegemiseks võib kasutada näiteks  koorijat Kaup24 lehelt , kuigi mul endal on teistsugune koorija, mille lõikur teeb selliseid pikki ribasid (vaata siit) ning toimib samuti igati hästi.

1 suur suvikõrvits

4 suuremat tomatit

180 gr toorsuitsupeekonit

1 spl veiselihapuljongi kontsentraat

200 gr Merevaigu sulatatatud juustu suitsujuustuga 

  • Pese suvikõrvits ning koori spetsiaalse juurviljaviilutajaga nuudlid. Kui viilutajat pole võid ka lõigata peeniksed ribad. 
  • Tükelda peekon ning prae pannil kergelt läbi. 
  • Lisa tükeldatud tomatid. Hauta mõned minutid. 
  • Lisa suvikõrvitsanuudlid /ribad, sega läbi ning hauta u 5-7 minutit. 
  • Lisa sulatatud juust ja puljong. Sega läbi ning hauta tasasel tulel kuni juust on sulanud ning moodustanud kreemise kastme. 
  • Serveeri soojalt koos mõnusalt paksu ciabatta saia viiluga. 
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s