Kanapasta spargli ja peekoniga

Selle spragli retseptiga olen nüüd lootusetult hiljaks jäänud, kuid nagu öeldakse, et parem hilja, kui mitte kunagi ja vähemalt on järgmise aasta sparglihooajaks retsept olemas. Praegusel ajal on kindlasti sparglit saada ka poelettidel. Kevade saabudes ootan alati, et spargel aianurgas oma esimesed võrsed maast välja ajaks, et seda mõnusalt krõmpsu köögivilja nautida.  Ja nii me kasutamegi seda niivõrd lühikest oma aia spargliaega ära. Nii öelda must be on spargel keeratud toorsuitsupeekonisse ning grillile. Nüüd aga, siis ka tõdesime, et mõnus roog valmib õhtusöögiks sparglist koostöös kanaga. 

Ise kasutasin retseptis Valio kolme juustu koort, kuna see on laktoosivaba aga selle võib, siis asendada ka tavapärase 250 ml kohvikoorega ja lisada 50 gr meelepärast sulatatud juustu.  

300 gr (teokarbi kujulist) pastat

300 gr broilerifileed

10 spargli oksa/vart

100 gr toorsuitsupeekonit (minu lemmik on Lossi toorsuitsupeekon)

1 sibul

1 küüslauguküüs

250 Valio kolme juustu koort (võib kasutada ka kohvikoort + 50 gr sulatatud juustu)

3 dl vett

0,5 kanapuljongikuubikut (Natur Compagnie)

maitsestamiseks soola, pipart, broilerimaitseainet, magusat paprika pulbrit

praadimiseks õli

peotäis värsket murulauku

  • Tükelda kana kuubikuteks.
  • Tükelda peekon ribadeks.
  • Spragel tükelda umbes 1 cm pikkusteks juppideks.
  • Haki sibul ja küüslauk.
  • Prae pannil õlis kana. Maitsesta soola, pipra, broilerimaitseaine ja magusa paprika pulbriga.
  • Kui kana on kuldpruun lisa juurde hakitud sibul, küüslauk ja peekoniribad. Prae veel kuni sibul on pehmenenud ja kuldkollane.
  • Lisa pannile vesi ja puljongikuubik ning spargli tükid. Hauta kaane all tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni spargel on pehmenenud kuid samas veel kergelt krõmps. 
  • Samal ajal keeda valmis pasta vastavalt pakendil olevale juhendile, jättes pasta a’l denteks, sest pannil kastmes küpseb see veel edasi.
  • Lisa pasta pannile ning sega juurde koor.  Sega kõik korralikult läbi ning lase veel 5 minutit tasasel tulel haududa.
  • Kõige viimasena sega juurde tükeldatud murulauk. 

 

Retsepti idee: Diethood.com

Advertisements

2 Comments Add yours

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s