Maasika-šokolaadi pirukad

Jätkame maasikahooaja lainel, kuidagi peab ju selle suvetunde ka kätte saama. Kui maasikatega niisama maiustamisest saab küllalt ning isutab koogi või piruka järele, siis mõnusalt pealt krõbedad maasika-šokolaadi pirukad vahukommidega sobivad igati. Peale küpsemist lase pirukatel natuke jahtuda, muidu on täidis liiga vedel, kuid  nagu piltidelt näha, siis täidis jäigi natuke vedel, nii et söömise hetkel salvrätt kätte või taldrik alla. 

500 gr külmutatud lehttaigent (parem variant on taigen, mis ei ole üks suur tükk vaid 5 eraldi lehte, igast lehest saab 2 pirukat)

300 gr maasikaid

3 dl šokolaadikreemi

2 dl väikesi vahukomme

1 muna

  • Eelkuumuta ahi 180°C-ni
  • Tükelda maasikad.
  • Võta taigen sügavkülmast välja ning lase kergelt sulata. Ära päris üles sulata. Mida külmem taigen, seda õhulisem küpsedes jääb. 
  • Rulli taignalehed ükshaaval natuke pikemaks ja suuremaks. 
  • Lõika taignaleht keskelt pooleks.
  • Määri igale ruudule umbes 1 spl šokolaadikreemi.
  • Pane šokolaadikreemi peale 5-6 pisikest vahukommi.
  • Laota šokolaadi ja vahukommide peale 1 spl tükeldatud maasikaid.
  • Murra ruut omakorda keskelt pooleks nii, et moodustub kolmnurk.
  • Suru piruka küljed kahvliga kokku.
  • Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga.
  • Küpseta 180°C ahjus 10-12 minutit, kuni pirukad on pealt kuldpruunid. 

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s