Maasikamoos basiilikuga

Maasikahooaeg ametlikult avatud ning kohe ka hoidmistamise hooaeg. Katsetasin maasikamoosi basiilikuga. Tavaliselt mooside osas olen pigem erinevate püree tüüpi mooside fänn, kuid seekord läks keetmisele maasikamoos täitsa tervetest maasikatest. Kogus on küll väike aga see oligi pigem katsetamise eesmärgil, kuid lõpptulemus oli sedavõrd hea, et ega seekord purki ei jõudnudki moos vaid söödi saia peal külma piima kõrvale kohe ära. 

1 kg maasikaid

4 dl suhkrut

1 tl vaniljeekstrakti või vaniljepastat

5-6  värsket basiilikulehte

Puhasta  maasikad. Lisa potti koos suhkruga ning basiilikulehtedega. Lase moos keema, lisa vanilje ning keeda moodi tasasel tulel 20 minutit, pidevalt vahtu kogudes. Võta pliidilt ning korja moosi seest välja basiilikulehed. Tõsta kuum moos puhastesse purkidesse ja kaaneta. Või võid ka kohe nautida värske saiaviilu peal. 

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s