Ahvileib juustuga

Ma olen juba pikemat aega piilunud Pinteresti vahenduselt erinevaid monkey bread retsepte. Ahh, et mis see on? No põhimõtteliselt minu loogika järgi pärmitaigna-juustupirukad, mis on küpsetatud koos ühes vormis. Ja nagu megahea asi on. Muidugi mitte küll väga taljesõbralik aga need kõige patusemad asjad ongi tavaliselt just kõige paremad ju. Peale esimest katsetust käis ahvileiva tegemine ikka mitu head nädalavahetust järjest. Kui algul oli küll mõte, et ei-ei iga nädal seda küll tegema ei hakka, siis peale esimest korda rändas sujuvalt nv-sel üks külmutatud pärmitaigen korvi ja laupäeva õhtu oli taas täidetud mõnusalt küüslauguse aroomiga ja maitsva saiaga. 

Suurepäraselt sobib selle tegemiseks külmutatud pärmitaigen. Kasutan ise Härmavilja oma ja olen rahul. 

Ahvileiba saab ka teha magusat versiooni. Kindlasti tuleb see ka kunagi proovimisele. 

1 pakk külmutatud pärmitaigent (Härmavili )
150 gr võid + väike tükk vormi määrimiseks
2 küüslauguküünt
2 spl hakitud peterselli
150 gr juustu

Lase pärmitaignal üles sulada.
Sulata kastrulis või, sega sisse purustatud küüslauk ja petersell.
Lõika taignast umbes ühe sentimeeri paksused viilud, ära taigent lahti rulli ega viile õhemaks rulli. Iga viil lõika omakorda kolmeks sektoriks.
Määri auguga keeksivorm võiga.
50 gr juustust riivi peene riiviga ning ülejäänud juust tükelda 1×1 cm suurusteks kuubikuteks.
Võta taigna tükk, pane juust keskele ja veereta käte vahel palliks. Pane saadud pall või-küüslaugu-peterselli segusse ning veereta seda võis nii, et see oleks igast küljest võiga kaetud. Tõsta taignapall keeksivormi põhja. Tee sama ka järgmiste taignatükkidega ning tõsta järjest vormi üksteise kõrvale. Kui esimene kiht pallikesi on vormi põhja täitnud raputa neile peale natuke riivitud juustu ja jätka pallikeste veeretamist, võis segamist ja vormi tõstmist seni kuni kõik taignatükid on juustukuubikuga täidetud pallikesteks veeretatud ja vormi üksteise peale/kõrvale laotud. Aegajalt raputa peale riivjuustu.
Küpseta 220°C eelsoojendatud ahjus umbes 30 minutit, kuni taigen on kuldpruun.
Ahvileib kummuta vormist välja alusele. Parim soojalt, kui juust on sees veel veniv ja sulanud.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Ahvileib juustuga oli väga maitsev ja väga rammus,kuid see kõik oli seda väärt!

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s