Kanamaksapasteet

Juba teist aastat järjest on sattunud meie pere jõulutoitude listi kodune kanamaksapasteet. Retsepti algidee pärineb Nami-nami varamust, kuid on saanud päris mitu uuendust tomatipasta ja tšillikastme näol. Kuna jõulude kibekiirel ajal jäi pilt mõtisklema fotoaparaati jõuab retsept väikese hilinemisega nüüd teieni. Seega nüüd vahetult enne uut aastat jõuab veel uue koguse valmistada vana-aasta õhtu tarbeks. Meil see igatahes nii on, sest jõuludeks valmistatud kogus sai nagu lupsti paari päevaga otsa. No aga eks ta saabki, kui seda süüakse lihtsalt topsist ja saia ega leiva peale pasteet ei jõuagi. Uue pasteedi materjal aga juba külmkapis ootel. Maitsemeeled juba nõuavad. Tasub proovida, valmib kiirelt ja lihtsalt ning maitsenüansidega saab igaüks ise katsetada. Minu versioon on tomatise ja kerge vürtsika mekiga. Nami-nami originaal aga hoopis konjakiga. Aga kindel on see, et ka järgmisel, ei tegelt kindlasti järgmistel aastatel hoiab see retsept kindlalt oma kohta jõuluaja rooga retseptide topis. 

Kanamaksapasteet

700 gr kanamaksa
2 šalottsibulat
100 gr toasooja võid
0,5 tl kuivatatud tüümiani
1 tl ketšupit
1 tl magusat tšillikastet
3 gr tomatipastat
soola, pipart, aroomisoola

Kanamaksapasteet

Koori ja tükelda sibulad. Kuumuta pannil 2 spl võid ning lisa pannile sibul. Hauta sibulaid nõrgal tulel umbes 5 minutit, kuni sibul pehmeneb. Ära sibulat pruunista. Lisa pannila tükeldatud kanamaks, kuna kanamaks on oma olemuselt niigi väike, siis olen tavaliselt iga maksatüki lihtsalt pooleks lõiganud. Pruunista kanamaksa ja sibulaid pannil keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga. Minu jaoks on taevalik kooslus maks + aroomisool. Ära kuumuta liiga kõrgel kuumusel, et maks ära ei kõrbeks. Maks peab jääma seest mõnusalt pehme aga samas läbi küpsenud. Kui maks valmis, võta pann tulelt ja lase jahtuda.
Kui maks on jahtunud, kergelt veel soe, siis peenesta maksa-sibula segu köögikombainis. Lisa pehme või, ketšup, tšillikaste, tomatipasta ja tüümian. Püreesta kuni segu on ühtlane ja suuri tükke ei ole. Tõsta pasteet karpidesse ja pane külma tahkuma. Enne saia-leiva peale määrimist võta pasteet külmast välja toatemperatuurile pehmenema.

Retsepti päritolu: Nami-nami 

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Pasteet mida soojalt soovitan valmistada,vürtsine ja maitsev!

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s