Kana-riisi ahjuroog

Kas teil on mõni selline roog, millest võiks ennast lihtsalt sõne otseses mõttes lõhki süüa? Tunned, küll, et kõht on täis, mis täis aga ikka tõstaks juurde. Jah, mõnikord on selleks peened ja uhked road aga teinekord on selleks lihtsad ja kodused road, nagu see kana-riisi ahjuroog. No mulle on see roog täpselt stiilis “ahh parem võta kohe terve pannitäis endale ette, sest nii kui nii sa pidama ei saa”. Tegemist on aga äärmiselt lihtsa ja kergelt valmiva roaga. Ju ma, siis olen lihtsalt üks riisi ja kana kombo fanatt. 

PS! Nagu ka allpool retseptis öeldud kasuta kana kintsuliha ja tiivaotsi (pooltiibu, kuidas parasjagu iga ettevõte neid nimetab). Kondiga kanatükid ja kintsuliha annavad juurde mahlakust. Olen proovinud ka rinnafileega, kuid jäi liiga kuiv. 

Kana-riisi ahjuroog

200 gr kana kintsuliha
100 gr kana pooltiibu
2 porgandit
1 sibul
3 dl riisi
0,7 l kanapuljongit (0,7 l keevat vett + 2 kana puljongikuubikut)
soola, pipart
praadimiseks õli

Kana-riisi ahjuroog

Kasuta kindlasti kintsuliha ja tiivaotsi, sest nii tuleb roog mahlasem.

Tükelda kanakintsuliha. Prae pannil õlis kintsuliha ja tiivaotsa tükid pruuniks, maitsesta soola ja pipra ning soovi korral ka broilerimaitseainega. Tõsta pannilt eraldi kaussi. Pese ja riivi porgandid jämeda riiviga. Tükelda sibul. Prae sibulat ja porgandit samal pannil kergelt läbi. Tõsta porgandi ja sibula segu kergelt õlitatud või võiga määritud ahjuvormi. Lisa juurde keetmata riis ja sega segu läbi. Tõsta kanatükid riisi porgandi ja sibula segu peale. Vala peale puljong (kuumas vees lahustatud puljongikuubikud). Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta eelkuumutatud 200°C ahjus 40 minutit.

Advertisements

6 Comments Add yours

  1. Kristiina ütles:

    Suur tänu hea retsepti eest – tegin seda täna juba teist korda ja no nii-nii maitsev! Lisaks täpselt selline toit, kus ei pea koguseid piinliku täpsusega mõõtma ja saab vaba käega visata sisse porgandit, sibulat, riisi.. kõike silma järgi. Täna riivisin lisaks ka veidike kõrvitsat ja see sobis samuti.

    1. Rõõm kuulda, et meeldis.
      Oma pere jaoks oleme samast retseptist avastanud uue versiooni, segades puljongi sisse 200ml kohvikoort, saab mõnusalt koorese vormiroa, küll rammusama, kuid siiski maitsva.

  2. kerttucarmen ütles:

    Aitäh ja nii hea oli 🙂 Veidi sai küll mugandatud ja kana panin enne kergesse marinaadi

    1. Ma olen ise jah truuks jäänud kergelt pannil pruunistatud soola-pipraga maitsetatud kana versioonile. Aga väga tore, et maitses.

  3. kerttucarmen ütles:

    Tundub väga maitsev roog olevat ja plaan on see järgi proovida. Kuid küsiks, kui suurele ahjuvormile on kogused mõeldud?

    1. Antud kogustega teen ise alati kandilisse küpsetusvormi, nii öelda lasanjevormi. Mõõdud peaks minu vormil olema 25×35 cm.
      Siis on parajalt nii kana, porgandit kui ka riisi.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s