Lavašiampsud

Retsept, mis sobib nii ootamatute külaliste saabumisel valmistada, filmiõhtuks snäkivaagnale, kiireks ja kergeks lõunasöögiks kui ka niisama kerge rohelise salatiga nautimiseks. Täidise osas lase vaid fantaasial lennata. Siin on kaks täidise versiooni, mis said meie peres katsetatud. Retseptiidee aga pärineb seekord hoopis kohviku Komeet menüüst, kus üks lavaš oli tehtud aga hoopis kitsejuustuga, mis oli samuti väga hea, kui sulle muidugi meeldib kitsejuust. 

lavasiampsud

Täidis 1:
150 gr suitsupeekonit
8 päikesekuivatatud tomatit
100 gr juustu
1 suur lavaš

Täidis 2:
1 punane paprika
100 gr suitsujuustu
2 spl Sweet Chilli kastet
1 suur lavaš

lavasiampsud_2-2

Tükelda täidis 1-e jaoks suitsupeekon ja päikesekuivatatud tomatid ribadeks. Riivi juust. Aseta lavaš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et pool lavašist on ahjuplaadil. Laota lavašile täidis ning keera teine lavašipool täidise peale.

Tükelda täidis 2-e jaoks paprika ja suitsujuust väikesteks kuubikuteks. Aseta lavaš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et pool lavašist on ahjuplaadil. Määri lavašile tšillikastet ning laota lavašile täidis ning keera teine lavašipool täidise peale.

Küpseta 200°C juures 10 minutit, kuni lavaš on pealt krõbe ja juust sulanud.
Võta ahjus välja ning lõika sobivateks tükkideks. Naudi soojalt.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s