Lavašiampsud

Retsept, mis sobib nii ootamatute külaliste saabumisel valmistada, filmiõhtuks snäkivaagnale, kiireks ja kergeks lõunasöögiks kui ka niisama kerge rohelise salatiga nautimiseks. Täidise osas lase vaid fantaasial lennata. Siin on kaks täidise versiooni, mis said meie peres katsetatud. Retseptiidee aga pärineb seekord hoopis kohviku Komeet menüüst, kus üks lavaš oli tehtud aga hoopis kitsejuustuga, mis oli samuti väga hea, kui sulle muidugi meeldib kitsejuust. 

lavasiampsud

Täidis 1:
150 gr suitsupeekonit
8 päikesekuivatatud tomatit
100 gr juustu
1 suur lavaš

Täidis 2:
1 punane paprika
100 gr suitsujuustu
2 spl Sweet Chilli kastet
1 suur lavaš

lavasiampsud_2-2

Tükelda täidis 1-e jaoks suitsupeekon ja päikesekuivatatud tomatid ribadeks. Riivi juust. Aseta lavaš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et pool lavašist on ahjuplaadil. Laota lavašile täidis ning keera teine lavašipool täidise peale.

Tükelda täidis 2-e jaoks paprika ja suitsujuust väikesteks kuubikuteks. Aseta lavaš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et pool lavašist on ahjuplaadil. Määri lavašile tšillikastet ning laota lavašile täidis ning keera teine lavašipool täidise peale.

Küpseta 200°C juures 10 minutit, kuni lavaš on pealt krõbe ja juust sulanud.
Võta ahjus välja ning lõika sobivateks tükkideks. Naudi soojalt.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s