Õunamooside eri

Siinkohal pean tunnistama, et moosi retseptide kokku kirjutamisel olen tõeliselt hädas. Kuna hoidiste maailm on minu jaoks suhteliselt uus, siis need on küll retseptid, mille puhul kogused lisan täiesti vaba käega. Õunu potti täpselt nii palju kui parasjagu mahub, suhkrut täpselt nii palju, kui tundub, et on parasjagu magus ja nii ongi. Seetõttu ei ole seekord retseptide juures täpseid koguseid, vaid hoopis lihtsalt ainete loetelu.

Esimene moosidest, mustade sõstardega, on sel aastal katsetusel esimest korda, kuid on trüginud juba lemmikute sekka ja kindlasti-kindlasti tuleb taastegemisele ka järgmisel aastal. Mõnusalt mahe, kergelt hapukas (see oleneb nüüd sellest kui palju suhkrut parasjagu panna) ning tradistioonilistest õunamoosidest erinev.

Teine moos on aga juba teist aastat meie pere lemmikmoos. Nimetame seda isegi hellitavalt õunašokolaadiks. See on just ideaalne pannkoogi moos või kui nüüd väikepere käest küsida, siis ideaalne moos, mida pannkoogi kõrvale süüa. Jah süüa, sest tavapärane pannkook-moos olukord näeb välja selline – lusikas moosi pannkoogile, kaks lusikat moosi suhu, lusikas moosi pannkoogile, kaks lusikat moosi suhu. Igati normaalne, kui ju lihtsalt nii hea moos valmis tehakse😀

Moosid aga ise, siis sellised.

Õunamoos mustsõstardega ja pirnidega ja virsikutega

õun
pirn
virsikud
mustsõstrad
suhkrut

Koori, puhasta seemne osast ja tükelda õunad ning pirnid. Samuti koori virsik, eemalda kivi ja tükelda. Lisa õunad, pirnid ja virsikud suurde potti ning kuumuta tasasel tulel kuni puuviljad on pehmed. Lisa mustsõstrad. Keeda veel umbes 10 minutit. Võta pott tulelt, püreesta saumikseriga moos. Tõsta pott tagasi tulele ja lisa suhkur. Kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel mõned minutid podiseda. Tõsta kuumadesse eeltöödeldud purkidesse ja sulge kohe.

Õunamoos

Õunašokolaad
õunad
suhkur
kakaopulber

Koori, puhasta seemne osast ja tükelda õunad. Pane õunad suurde potti ning kuumuta tasasel tulel kuni õunad on pehmed. Võta pott tulelt ning lisa 2-3 spl kakaopulbrit, püreesta saumikseriga moos. Tõsta pott tagasi tulele ja lisa suhkur. Kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel mõned minutid podiseda. Tõsta kuumadesse eeltöödeldud purkidesse ja sulge kohe.

Õunamoos

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s