Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukas

Vapralt edasi seente lainel. Seekordses retseptis astusid kukeseened sõprusesse toorjuustu ja sinihallitusjuustuga ning tulemuseks oli pirukas. Sai selline tummiselt kreemine ja juustune pirukas, mis maitseb hea nii soojalt värske salatiga kui külmalt niisama ampsata. 

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukas

Põhi:
4 dl jahu
100 gr võid
1 tl kuivatatud tüümiani
soola
3 spl külma vett

Täidis:
300 gr kukeseeni
400 gr toorjuustu
100 gr sinihallitusjuustu
3 muna
värsket tüümiani (u. 1 tl jagu puhastatud värskeid tüümiani lehekesi)
praadimiseks võid
soola
Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukas
Sega jahu soola ja kuivatatud tüümianiga. Haki sisse külmad võikuubikud ja mudi segu käte vahel kuni moodustub ühtlane taigen. Kui jahu ja või ei taha väga hästi taignaks kokku jääda, lisa juurde vett. Suru taigen võiga määritud koogivormi põhja ja äärtele. Pane vorm seniks, kuni valmistad täidise, külma seisma.

Täidise jaoks esmalt tükelda kukeseened. Prae pannil võiga läbi ning maitsesta soolaga. Minu jaoks on match made in heaven kukeseened + aroomisool.
Tükelda sinihallitusjuust toorjuustu sisse. Lisa värske tüümian. Kuumuta segu madalal kuumusel kastrulis, kuni toorjuust on läinud vedelamaks ja sinihallitusjuust toorjuustu sisse sulanud. Võta segu tulelt ja sega juurde kukeseened. Soovi korral maitsesta veel natukese pipraga. Kõige viimasena sega juurde munad. Vala täidis taignale. Küpseta eelkuumutatud 180°C ahjus 20 minutit. Enne serveerimist lase kergelt jahtuda. Maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s