Punasesõstra-beseekook

Kel veel on põõsa küljes leidub rubiinpunaseid pärleid, siis üks kreemine ja magus, kuid samas hapukas kook kulub siia suveõhtusse kindlasti ära. Täidise mõnus kreemisus punaste sõstarde hapukusega on ideaalne kooslus. 

Punase-sõstrabesee kook

Tainas:
4 dl jahu
120 gr külma võid
1 dl suhkrut
1-2 spl külma vett

Täidis:
1 purk kondenspiima suhkruga (397 gr)
300 gr hapukoort
3 munakollast + 1 muna
1 tl vaniljekauna pastat
3-4 dl punaseid sõstraid

Kate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Punase-sõstrabesee kook_22-2

Sega jahu ja suhkur tükeldatud külma võiga seni kuni moodustub ühtlane tainas. Kui tainas ei taha hästi kokku jääda lisa juurde külm vesi. Pane tainas kuni 30 minutiks külmkappi.

Sega kokku täidise jaoks kondenspiim, hapukoor, vaniljekauna pasta, munakollased, muna ja sõstrad.

Suru tainas 28cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Küpseta 180°C eelkuumutatud ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust välja ja valmista beseekate.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged kuni tekib tugev vaht, lisa suhkur ja vahusta veel, kuni besee on sile ja läikiv. Määri beseekiht koogile ja küpseta veel u. 5 minutit, kuni besee on kergelt kuldne.

Maasika-arbuusi-punasesõstra smuuti

-maasikaid
-punaseid sõstraid
-arbuusi
-jogurtit
-mett

Pane kõik smuuti komponendid kannmikserisse ja mikserda kuni ühtlase koostiseni.

Punase-sõstrabesee kook

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s