Punasesõstra-beseekook

Kel veel on põõsa küljes leidub rubiinpunaseid pärleid, siis üks kreemine ja magus, kuid samas hapukas kook kulub siia suveõhtusse kindlasti ära. Täidise mõnus kreemisus punaste sõstarde hapukusega on ideaalne kooslus. 

Punase-sõstrabesee kook

Tainas:
4 dl jahu
120 gr külma võid
1 dl suhkrut
1-2 spl külma vett

Täidis:
1 purk kondenspiima suhkruga (397 gr)
300 gr hapukoort
3 munakollast + 1 muna
1 tl vaniljekauna pastat
3-4 dl punaseid sõstraid

Kate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Punase-sõstrabesee kook_22-2

Sega jahu ja suhkur tükeldatud külma võiga seni kuni moodustub ühtlane tainas. Kui tainas ei taha hästi kokku jääda lisa juurde külm vesi. Pane tainas kuni 30 minutiks külmkappi.

Sega kokku täidise jaoks kondenspiim, hapukoor, vaniljekauna pasta, munakollased, muna ja sõstrad.

Suru tainas 28cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Küpseta 180°C eelkuumutatud ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust välja ja valmista beseekate.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged kuni tekib tugev vaht, lisa suhkur ja vahusta veel, kuni besee on sile ja läikiv. Määri beseekiht koogile ja küpseta veel u. 5 minutit, kuni besee on kergelt kuldne.

Maasika-arbuusi-punasesõstra smuuti

-maasikaid
-punaseid sõstraid
-arbuusi
-jogurtit
-mett

Pane kõik smuuti komponendid kannmikserisse ja mikserda kuni ühtlase koostiseni.

Punase-sõstrabesee kook

 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s