Maasika-sidruniruudud

Järgmine hooaeg on täies hoos käimas – maasikahooaeg.  Seekordne koogiidee on inspireeritud sidruniruutude retseptist, kuid piisakese maasikaga. Mõnusalt hapukas suvine kook. Ja mõnusalt naiselikult roosa ka mitte, et meessoole kook ei tohiks sobida. Ikka, ikka neile, kellel maasikatest veel küll ja veel ei ole. 

Sidruni-maasika ruudud

Tainas:
3 dl nisujahu
1,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 gr võid
Täidis:
450 gr maasikaid
1 sidrun
1,5 dl piima
1 dl tuhksuhkrut
4 muna
3 spl nisujahu
näpuotsaga soola

Sidruni-maasika ruudud
Haki jahu, suhkur, vanillisuhkur ja või noaga läbi. Sega (kätega) kuni moodustub ühtalne tainas. Vooderda 20×25 cm laiune vorm küpsetuspaberiga ning suru vormi põhja tainas. Aseta tainas kuni 30 minutiks külma. Samal ajal saad valmistada täidise.

Sega kokku munad, suhkur ja jahu. Riivi sidrunilt kollane koore osa peenikese riiviga. Mikserda kannmikseris või saumikseriga läbi sidrunikoor, poole sidruni pressitud mahl, tükeldatud maasikad, piim ja sool. Töötle kuni segu on ühtlane püree. Lisa saadud püree munasegule ja sega kuni kõik on omavahel segunenud.

Eelsoojenda ahi 180°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Võta koogipõhi välja ning alanda ahju kuumus 150°C-le. Vala täidis koogipõhjale ka küpseta veel 20 minutit. Võta kook välja ja lase jahtuda.

 

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s