Maasika-sidruniruudud

Järgmine hooaeg on täies hoos käimas – maasikahooaeg.  Seekordne koogiidee on inspireeritud sidruniruutude retseptist, kuid piisakese maasikaga. Mõnusalt hapukas suvine kook. Ja mõnusalt naiselikult roosa ka mitte, et meessoole kook ei tohiks sobida. Ikka, ikka neile, kellel maasikatest veel küll ja veel ei ole. 

Sidruni-maasika ruudud

Tainas:
3 dl nisujahu
1,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 gr võid
Täidis:
450 gr maasikaid
1 sidrun
1,5 dl piima
1 dl tuhksuhkrut
4 muna
3 spl nisujahu
näpuotsaga soola

Sidruni-maasika ruudud
Haki jahu, suhkur, vanillisuhkur ja või noaga läbi. Sega (kätega) kuni moodustub ühtalne tainas. Vooderda 20×25 cm laiune vorm küpsetuspaberiga ning suru vormi põhja tainas. Aseta tainas kuni 30 minutiks külma. Samal ajal saad valmistada täidise.

Sega kokku munad, suhkur ja jahu. Riivi sidrunilt kollane koore osa peenikese riiviga. Mikserda kannmikseris või saumikseriga läbi sidrunikoor, poole sidruni pressitud mahl, tükeldatud maasikad, piim ja sool. Töötle kuni segu on ühtlane püree. Lisa saadud püree munasegule ja sega kuni kõik on omavahel segunenud.

Eelsoojenda ahi 180°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Võta koogipõhi välja ning alanda ahju kuumus 150°C-le. Vala täidis koogipõhjale ka küpseta veel 20 minutit. Võta kook välja ja lase jahtuda.

 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s