Rabarberi-kondenspiimakook

Kui kevad ja mai, siis muidugi rabarberihooaeg ja kui juba, siis ikka täie rauaga. Rabarberimahla on juba valminud liitrites, kooke mitmeid kordi aga õnneks aias veel rabarberit jätkub. Kuigi meie pere suur lemmik on klassikaline purukook, sealhulgas ka rabarberitäidisega (vaata purukoogi retsepti siit) egas, siis iga nädal saa sama kooki süüa. Seega siin ka katsetus rabarberikookide retseptidest. Ja muidugi juurde sobib ju igati juua värsket rabarberimahla (retsepti piilu siit), sest kui juba rabarberihooaeg, siis juba täie rinnaga. Esimesel pildil ilutsebki kõrval just see maitsev kevadine värske rabarberimahl. 

Retsepti eest tänusõnad blogile “Ise tehtud. Hästi tehtud”

Rabarberi-kondenspiimakook

Põhi:
200 gr jahu
120 gr külma võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
1/2 tl soola
1 sl jääkülma vett

Sega omavahel sool, suhkur ja jahu. Lisa külm või ja haki, kuni tekib purutaoline mass. Sega munakollane külma veega kergelt vahule. Vala munasegu jahusse ja sega ühtlaseks taignaks. Suru tainas palliks, pane kilesse ja külmkappi vähemalt 30 minutiks kuni tunniks seisma.
Võta tainas külmast, suru ümmarguse lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele ning küpseta 200 kraadi juures ca 7-10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. Alanda täidise küpsetamise jaoks kuumus 180 kraadile.

Täidis:
500 gr rabarberit
1 purk magusat kondenspiima
3 munakollast
Vispelda munakollased kondenspiimaga segamini, lisa tükeldatud rabarber ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda.

Beseekate:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut
Vahusta munavalged tugevaks vahuks lisades lõpupoole osade kaupa ka suhkur. Vahusta kuni tugeva teravatipulise vahu tekkimiseni. Laota munavalgekiht rabarberikihile ning küpseta 180 kraadi juures, kuni vahu tipud on kergelt pruunikad (7-10 minutit).

Rabarberi-kondenspiimakook

Retsepti päritolu: Ise tehtud. Hästi tehtud.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s