Läätse-makaroniroog

Seekord katsetasin enda jaoks hoopis uut – läätsed. Läätsekonserv oli üks päev poes uus leid. Tasus ära, sest selle pastaroa sisse koos selleri, küüslaugu, porgandi ja basiilikuga sobis ikka väga hästi. Nii, et ei tasu ära ehmatada, sobivad läätsed väga hästi ühe pastaroa sisse. Ja tasub neid poest ikka ka konserveeritud kujul osta, kiirem ja lihtsam viis. Midagi uut ja põnevat tavatoitude sekka 🙂 

Läätse-makaroniroog

250 gr makarone (ise kasutasin Veski Mati durumjahust fusilli pastat)
2 sellerivart
2 porgandit
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 suur peotäis värskeid basiilikulehti
1 purk (a’ 400 gr) läätsi
soola, pipart
oliiviõli (basiilikumaitselist)
1 aed(köögi)vilja puljongikuubik
500 ml keedetud kuuma vett
1 dl riivitud juustu (parmesan)
 
Läätse-makaroniroog
 
Haki seller väikesteks kuubikuteks. Koori ja riivi porgand jämeda riiviga. Haki sibul ja basiilikulehed peeneks.
Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees pehmeks (al’dente, umbes 9 minutit). Kurna ning sega läbi 2 spl oliiviõliga.
Prae pannil õlis seller, porgand ja sibul nii 5-6 minutit, kuni need on kergel t pruunistunud. Lisa juurde basiilik ning purustatud küüslauk. Prae veel mõned minutid. Lisa juurde veega segatud puljongikuubik, lase keema tõusta ning keeda 10 minutit. Lisa kurnatud läätsekonserv ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veel mõned minutit haududa ja sega hulka pasta. Sega kõik korralikult läbi.
Serveeri soojalt riivitud juustuga. 
 
Retsept valmis koostöös Veskimatiga.
Advertisements

3 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Väike hirm tekkis läätsede söömise ees aga pean ütlema et toit oli väga maitsev,tunda oli ubade maitset(läätsed).Jõudu ,oled üks hea kokk.

    1. kirsiku ütles:

      Oi ma tänan 🙂

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s