Kartulipüreega täidetud pikkpoiss ja kartulipallid

Mida teha eelmisest õhtust alles jäänud kartulipüreega? Eks ikka üks teistmoodi pikkpoiss, kuhu kartulipüree on sisse ära peidetud. Või, siis hoopis kartulipalle. Või, siis hoopis mõlemat. 

Kartulipüreega täidetud pikkpoiss

Kartulipüreed (minul oli eelmise päeva õhtusöögilt üle jäänud püree, mis võis olla tehtud nii 5-6 kartulist)

600 gr hakkliha

0,5 paprikat

1 suur sibul

1 muna

0,5 dl riivsaia

3 küüslauguküünt

1 spl magusat tšillikastet

1 tl bbq maitselist Santa Maria kastet

soola, pipart

.

.

Tükelda paprika väikesteks kuubikuteks, samuti tükelda sibul. Prae pannil pool tükeldatud sibula kogusest, paprika ning 75-100 gr hakkliha.

Sega ülejäänud toores hakkliha allesjäänud sibula, muna, riivsaia, purustatud küüslaugu, maitseainete ja kastmetega.

Laota hakklihasegu küpsetuspaberile laiali, kattes peaaegu kogu ahjupanni suuruse küpsetuspaberi tüki. Tõsta hakklihasegu keskele pool kartulipüreest, selle keskele omakorda praetud paprika-hakkliha-sibula segu. Tõsta ülejäänud kartulipüree osa praetud hakklihasegu peale. Kasutades küpsetuspaberit rulli mõlemalt poolt küljest hakklihamass ümber kartulipüree osa ning keera pikkpoiss nii, et nn. õmbluskoht jääks allapoole. Tõsta pikkpoiss ahjuplaadiga eelsoojendatud 200°C ahju ning küpseta 35-40 minutit.

Kartulipüreega täidetud pikkpoiss

Kartulipallid

Kartulipüreed u. 4-5 dl

1 muna

75 gr riivitud parmesani

värsket tilli

soola

Kartulipallide jaoks sega kartulipüree kokku muna, parmesani, hakitud tilli ja soolaga. Vormi saadud segus palllid ja küpseta 200°C juures ahjus 15-20 minutit.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s