Suvikõrvitsakattega sealiha

Siis kui nappis õhtusöögi ideid tuli appi ajakiri Oma Maitse ja seekord leidsin üllatavalt lihtsa ja maitsva retsepti, mitte tavapäraste üle lehekülje ja suurte piltidega retseptide alt, vaid hoopis ühe lehekülje all nurgas väikselt peidetud retsepti näol. Suured tänud, et see retsept, siiski sinna oli üldse pandud, sest leid oli katsetamist väärt. Tulemuseks oli mõnusa mahlase kattega kiirelt valmiv õhtusöök. 

Suvikõrvitsakattega sealiha

4 sealiha minutipihvi

400 gr suvikõrvitsat

2 spl tumedat sojakastet

100 gr riivitud juustu

1 muna

1 spl majoneesi

soola ja pipart

Riivi suvikõrvits ja sega sojakastmega ja tõsta sõelale nõrguma. Suru väga tugevasti, et kõik vedelik suvikõrvitsast välja nõrguks. Maitsesta liha soola ja musta pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt kiirelt pruuniks. Tõsta lihatükid ahjuvormi. Sega omavahel suvikõrvits, riivjust, muna ja majonees. Maitsesta pipraga ja vähese soolaga (sest sojakaste on suvikõrvitsale andnud juba soolasust). Jaga segu lihatükkide peale ja küpseta 200°C juures 20 minutit.

Serveeri juurde ahju- või praekartuleid ning toorsalatit ja õhtusöök võib alata.

Retsepti päritolu: Oma Maitse oktoober 2011

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s