Väikesed lihapirukad

Mõned nädalavahetused tagasi katsetasin teha üle pika aja lihapirukaid. Idee teha taignaribadega pirukad pärineb köögiajakirjast “Kööginurk”,. Koostis täidise osas oli tol hetkel tegelikult fantaasia vili, sest ega kindlasti kõigil kodus ei pruugi olla tomatihelbeid või barbeque kastet. Eks igaüks maitsestab oma lihatäidise just nii nagu talle meeldib. Enda seekordse täidise kohta pean kahjuks ütlema, et oleks võinud mahlasem olla aga pirukad ise olid just selline mõnus amps õhtul teleka ees nosimiseks. 

Aaa ja muuseas auväärt WordPress’i keskkond just teatas, et antud postituse näol on tegemist selle blogi 200-nda postitusega. 🙂 Jipikajeeee, on mida nädalavahetusel tähistada 🙂 

Väikesed lihapirukad

500 gr lehttainast (külmutatud)

300 gr hakkliha

1 spl kuivatatud tomatihelbeid

1 küüslauguküüs

1 spl magusat tšillikastet

0,5 tl bbq maitselist kastet

soola, pipart

u. 50-100 gr juustu

1 muna

 Väikesed lihapirukad

Sega omavahel hakkliha, tomatilhelbed, purustatud küüslauk, kastmed ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi hakklihasegust väikesed peopesa suurused kotletid.

Lõika sulanud ja lahti rullitud taignalehest u. 2,5  laiused ribad. Võta kaks taignariba ja pane risti üle üksteise, moodustub nagu rist. Tõsta kotlet taignaribadele ja kotleti peale tükike juustu. Tõsta taignaribad üle kotleti ning suru ribad üle kotleti kõvasti omapealt pealt kokku. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180°C juures 15 minuti.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s