Banaani-pirni kohupiimakook

Mul on kuidagi saanud traditsiooniks, et uut nädalat alustan küpsetamisega ja nädala algul peab ikka valmima mõni koogike. Ja just sellise retseptiga kook on valminud juba teist korda selle kuu jooksul minu köögis. Nii öelda laisa perenaise kook ehk kasutades tordipulbrit. Eks olen eelnevaltki selle sama pulbripõhjaga koogiretsepti üles andnud (5-e koostisosa õunakook). Aga jah minu kiire-lihtsalt-maitsvalt retspetike, siis taas selline. Üks perekonnatuttav kutsub seda kooki “köhakoogiks”, kuna peal olev purumass liige suure ampsamise korral võib kurku minna ja kergelt köhima ajada. 🙂 Antud retsept ja pildil olev kook valmis kasutades pirne aga eile mõnusa magusa koogilõhnaga valminud koogis olid hoopis õunad ja maitses samamoodi hästi. 

Banaani-pirnikook

1 pakk Juubeli tordipulbrit

2 banaani

2 küpset pirni (või õuna)

400 gr paki kohupiima vaniljekohupiima

3 muna

200 gr hapukoort

50 gr võid

Banaani-pirnikook

Sega kausis kokku kohupiim, munad ja hapukoor. Pese pirn, koori ja riivi jämeda riiviga. Sega kohupiima segu hulka. Viiluta banaanid.

Puista 3/4 tordipulbri purust küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (igati sobiv vorm on näiteks lasanjevorm). Vala peale kohupiimasegu. Laota peale banaaniviilud. Kõige peale raputa laiali viimane osa tordipulbrisegust. Laota kõige peale jaotatuna väikesed või tükikesed. Küpseta 180°C juures 20-25 minutit.

Advertisements

7 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Tere! Mis mõõtudega koogivormi (lasanje) kasutada?

    1. Kui ma ei eksi, siis mõõdud on minu vormil 18x25cm.

      1. Ja eksisingi, õige koogivormi mõõt on 25×35 aga olen teinud ka 26 cm lahtikäiva vormiga.

  2. Anonüümne ütles:

    Ma ei saanud aru, et kuhu see 50gr võid kulub?

    1. Laota kõige peale jaotatuna väikesed või tükikesed.

  3. ellika ütles:

    kas lihtsalt otse pakist puru või teen pulbriga puru

    1. Otse pakist valad esialgu natuke üle poole paki vormi põhja. Seejärel paneb peale kohupiima ja banaanid ning kõige peale raputad taas otse pakist juubelitordipulbri.
      Eraldi kuskil tordipulbri massi segada millegiga ei ole vaja.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s