Makaronivorm

Saabus sügis saabusid menüüsse tagasi ka vormiroad. Meie pere klassikaline vormikas sünnib tavaliselt koostöös pastatoodetega, okei vormiroad, kus peatähena esineb kartul, on ka ikka esindatud, aga kiirem versioon on ikka makaronidega vorm. Seekord pikka juttu ei tule, mis ma ikka venitan, siin teemal kiirelt ja lihtsalt arigõhtul söönuks, kui nii kui nii iga teine postitus lõppeb sama teemaga. No aga topelt ei kärise. Tegemist, siis taas ühe argiõhtuse pere õhtusöögiga. Nii nagu nimigi lühike ja lihtne, ei mingit venitamist ega peenutsemist – makaronivorm :) 

Makaronivorm_3_2

200 gr sarvekese makarone

150 gr suitsupeekonit

1 porgand

1 keskmine porru

2 küüslauguküünt

2 muna

250 ml rõõskakoort

100 gr riivjuustu

0,5 tl kuivatatud tüümiani

maitsestamiseks soola ja pipart

õli praadimiseks

Keeda makaronid al’dente (u. 7 minutit).

Koori ja riivi jämeda riiviga porgand. Tükelda peekond ja porru. Prae pannil õlis peekon, porgand ja porru läbi. Lisa juurde purustatud küüslauguküüned ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma maitsele. Kuumuta veel paar minutit.

Kui makaronid on keedetud valmis ja kurnatud veest, sega võiga või õliga määritud ahjuvormis makaronid läbi peekoni-porgandi-porru seguga.

Sega eraldi kausis kokku munad rõõsakoorega. Maitsesta ka antud segu kergelt soola ja pipraga. Vala segu vormi makaronidele ja puista peale riivjuustu. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200°C juures 20-25 minutit.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s