Läätsepada ja kapsa-riisi-hakkliha kotletid

Läätsepada kapsa-hakkliha kotletid_19

Enne kui suur suvi saabus jõudis mul sisse pugeda ikka ka see sügis-suvine periood ja miskipärast hakkas keha ja ka mõistus hoopis nõudma sügiselaadset lohutustoitu. No teate küll, pajaroad, kotletid, liharullid jne jne jne. Aga kes keelab kotlette ka keset südasuve teha, eksjuonju. Idee kotlettide jaoks ikka Ragne blogist. Väiksed mugandused, nipet-näpet asendused ja Ragne pikkadest poistest said meie pere jaoks väiksed kotleti pätsikesed. 
Okei, võtsin, siis keset suvekuumust ette, et pliidi ääres kotlette küpsetada aga juurde ahjujuurikaid ei viitsinud küll valmistama hakata. Ja puhtalt kotlettidest jäi ka nagu väheks, kuigi neis oli ju küll erinevat manti sees. Tuli minna kiiremat ja kergemat teed ning sellisel juhul aitavad ikka välja konservid. Pean siinkohal ausalt ütlema, et läätsed mulle väga meeldivad ja erinevaid toite on saanud juba katsetatud ka (näiteks kasvõi läätse-makaroniroog), kuid siiani olen ma kasutanud vaid konserveeritud läätsi. Peaks ja võiks ju millalgi ise ka ühe portsu valmis keeta. Oleks ja poleks on samas alati toredad poisid olnud. Seega igaks sajaks juhuks on sahvris ikka paar purki konservläätsi ka edaspidiselt olemas. 
Pikk jutt kokku võtta. Sündis, siis taas üks kiire ja lihtne argiõhtune pereroog – läätsepada ja kapsa-riisi-hakkalihakotletid. Ja kuna pikemat aega oli siin blogikeskkonnas põud, siis laseme täna lendu kohe kaks retseptikest korraga :) 

 

Läätsepada kapsa-hakkliha kotletid_23_1

Kotletid said pannile nii:

 

600 gr segahakkliha (veis vs. siga)

300 gr kapsast

200 gr ehk 1 kotike keedetud riisi

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 spl barbeque kastet (Santa-Maria üllitised aitavad siinkohal taas hädast välja)

1 tl Provancale ürtide segu

soola, pipart

1 muna

3 spl riivsaia

tilli

õli praadimiseks

 

 

Riivi kapsas ning tükelda sibul. Sega kausis kotleti ained omavahel kokku ehk, siis hakkliha, riivitud kapsas, riis,  tükeldatud sibul, purustatud küüslauk, barbeque kaste, ürdisegu, muna ja riivsai. Maitsesta soola, pipra ja tilliga. Sega segu hoolikalt läbi ja jäta nii 10- 15 minutiks seisma, et segu saaks ühtlaselt maitsestuda. Vormi kate vahel kotletid ja prae pannil õlis.

 

 

Läätsepada kapsa-hakkliha kotletid_4_2

Läätsepada aga valmis nii:

 

1 purk ‘400 gr konserv läätsi

1 purk ‘400 gr purustatud tomateid

2 sellerivart

1 paprika

1 porrulauk

1 suur porgand

2 dl aedviljapuljongit

1 küüslauguküüs

soola, pipart

1 tl suhkrut

1 tl magusat tšillikastet (Sweet Chilli Sauce)

õli praadimiseks

 

Tükelda valmis juurviljad: sellerivarred väikesteks kuubikuteks, porru viiluta peenikesteks rõngasteks, porgand riivi jämeda riiviga ja paprika tükelda samuti väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli, lisa juurviljad ja hauta umbest 10 minutit aeg-ajalt segadest pehmeks. Lisa läätsed ja tomatid. Sega läbi ja hauta veel umbes 5 minutit. Lisa suhkur, magus tšillikaste ning purustatud küüslauk. Maitsesta maitse järgi soola ja pipraga ning sega läbi. Kõige viimasena lisa puljong. Hauta tasasel tulel umbest 15 minutit aeg-ajal segades.

Läätsepada kapsa-hakkliha kotletid_21_3

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s