Tatra-grillvorstiroog

Suur suvi on saabunud ja seoses sellega ka veel suurem grillitamine. No ja eks ikka sattusime ka meie sellele lainele. Ikka superhea väike grillitud lihatükike ja kanake ja sekka grillvorstike. Meie pere selle aasta lemmik on veel grillitud suvikõrvits punase pesto ja küüslaugu marinaadis, lihtsalt õrritamiseks, sest praegu pole tegelikult selle retsepti aeg ega koht. Ja see suvikõrvits passib järgmisel hommikul megahästi võiku peale ka. Aga endiselt ei ole tegelikult selle retsepti koht. Retsept, mis seekord au ja hiilguse endale saab on seotud hoopis grillvorstidega. Nagu ikka kui grillimiseks läheb, siis mõistus piiri ei pea ja tuleb suurem kogus valmis sussutada ja mis, siis pärast. Ega ju keegi järgmisel päeval enam nii hea meelega neid külmi grillvorste enam taha aga toitu me ei raiska (loe minema ei viska head kraami), vaid leiutame midagi uut ja veel paremat. Mõeldud-tehtud ja tuli isegi nii hea, et anti luba isegi teinekord veel teha.

Tatra-grillvorstiroog_9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5-6 juba valmis grillitud grillvorsti (naturaalses sooles)

2 pakki tatart (u. 200 gr)

1 suur porgand

1 porrulauk

2 varselleri vart

2 küüslauguküünt

1-1,5 dl vett

pool puljongikuubikut

1 tl kuivatatud basiilikut

õli praadimiseks

soola/pipart maitsestamiseks

Tatra-grillvorstiroog_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keeda tatar vastavalt pakil olevale juhendile. Minu valduses olnud pakkidel on tavaline juhend: keeta u. 20 minutit tasasel tulel. Igatahes valmis on iga kord saanud päris hästi.

Koori ja riivi porgand jämeda riiviga. Viiluta porrulauk ja tükelda varsseller väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil (soovitavalt wokpann või kõrgema äärega pann) ning lisa porgand, porru ja seller ning kuumuta u. 5 minutit aeg-ajalt segades. Vala peale vesi ja mureda sisse puljongikuubik. Lase veel  u. 5 minutit haududa. Tükelda grillvorstid ja lisa segule. Sega korralikult läbi ja lisa juurde purustatud küüslauguküüned ning basiilik. Kõige lõpus sega juurde tatar ning lase veel u. 10 minutit pannil haududa, aeg-ajalt segades. Serveeri soojalt.

Tatra-grillvorstiroog_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s