Vaadates kalendrisse leiame eest laupäeval ilutsemas kuupäeva 14 veebruar. Nimepäev ilusti Vallel, Vallol ja Valentinil. Ja mis, siis veel? Eks ikka ilusti ja suurelt VALENTINIPÄEV , no eesti keeles, siis Sõbrapäev. Minu jaoks seostub Sõbrapäev alati šokolaadiga ja magusaga. Ega vist keegi sõbrapäeval oma armsale just heeringa-sibulaleiba ei kingi 🙂 aga mine sa tea, nii palju kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid maitseid. Minule maitseks laupäeval maitsta midagi magusat ja selleks pakungi seekord välja hoopis ühe tordiretsepti. Siinkohal aitäh ühele minu enda lemmikblogile Maitse Asi ehk maitsevseiklus.blogspot.com, kust pärineb ka allolev tordiretsept.
Aga, mis siis ikka, ilusat Sõbrapäeva kõigile ja suu magusaks 🙂
Tainas:
80 g toasooja võid
50 g suhkrut
1 muna
130 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 sl kakaod
Karamellikreem:
200 g suhkrut
2,5 dl vahukoort
50 g võid
2 muna
1 munakollane
2,5 sl jahu
Šokolaadikreem:
3 dl vahukoort
300 g piimašokolaadi
Põhja jaoks hõõru või vahule ja lisa hõõrudes tuhksuhkur. Lisa muna, sõelu juurde jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber. Vormi tainas palliks ja pane toidukilesse mähitult üleöö külma.
Vooderda ümar koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas koogivormi. Eelküpseta põhja 160 kraadi juures 15 minutit.
Karamellikihi jaoks pruunista suhkur kuivas potis pruuniks karamelliks. Lisa toasoe koor ja võitükid, sega läbi ja lase segul jahtuda. Klopi kausis munad ja munakollane lahti, sega juurde jahu ja sega jahtunud karamelli hulka. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 25 minutit.
Šokolaadikatte jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sulata šokolaad. Sega jahtunud šokolaad vahukoore hulka ja määri kreem jahtunud koogile. Pane kook vähemalt tunniks külmkappi.
Retsepti päritolu: Maitse asi
Väga maitsev ja mahe tort,hea et minul oli võimalus seda torti maitsta.Tehke järgi ja te ei kahetse!