Kartuli-hakklihavorm seente ja porruga

Võtan ennast kätte ja läkitan blogimaastikule teele ühe retseptikese. Ka seekord midagi tavapärastemate argiroogade killast. Argiroog, mis meie peres on üks lemmikute seast. Lihtne aga maitsev. Eriti lihtsaks teeb aga selle roa valmistamine köögikombaini olemasolu. Siuh ja kartul kiirelt viilutatud, säuh ja seened kiirelt viilutatud. No nagu Jamie Oliver’i poole tunni roogades 🙂 Kel köögikombaini pole võtta eks, siis nuga appi ja kartuleid õhukeseks viilutama, sest maitsev õhtusöök on vaja ahju saada 🙂

Kartuli-hakklihavorm

5-6 keskmist kartulit
250 gr šampinjone
1 suurem porru
400 gr hakkliha
1 muna
1 küüslauguküüs
250 ml piima
soola, pipart
100 gr riivjuustu
 
Kartuli-hakklihavorm

Tükelda seened ja viiluta porru. Prae pannil hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Lisa juurde seened ja porru, kuumuta kuni seente vedelik on enam-vähem aurustunud. Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks, hea on seda teha köögikombainiga.

Laota küpsetusvormi põhja kartulid. Peale laota hakkliha-seene-porru segust 1/2. Laota uus kiht kartuliviile ja selle peale taas kiht hakklihasegu. Viimaseks kihiks taas kartuliviilud.

Sega eraldi kausis kokku muna, piim, purustatud küüslauguküüs. Maitsesta soola ja pipraga. Vala piimasegu vormi. Raputa üle riivjuustuga.

Küpseta 200°C juures 30 minutit fooliumiga kaetult.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s