Peedi-kodujuustupirukas

Kui teiseks advendiks on oodata külalsisi, siis soolase ampsuna võib valmistada näiteks peedi-kodujuustupirukat. Või pirukaid, sest valmistada saab nii ühe suure või mitu väikest pirukat (korvikest).

Seekordne pirukatainas aga on hoopis teistsugune. Katse-eksituse meetodil sai proovitud kaerhelbe-progandi tainast. Sobis just mõnusalt kokku peedi magususe ja sinihallitusjuustu maitsega.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukas
 
Tainas:
150 gr jahu
75 gr kaerahelbeid
1 muna
100 gr võid
1 suur riivitud porgand
 
Täidis:
2 küüslauguküünt
3 väiksemat peeti (toorest)
300 gr kodujuustu
1 tl kuivatatud tüümiani
200 gr hapukoort
1 muna
90 gr sinihallitusjuustu
 
Peedi-sinihallitusjuustu pirukas

Sega jahu ja kaerahelbed toasooja võiga. Lisa juurde muna ja riivitud porgand. Sega kuni moodustub ühtlane tainas. Suru tainas lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning aseta külmkappi. Eelkuumuta ahi 175°C-ni.

Kuni taigen on külmas sega kokku täidise ained.

Sega omavahel purustatud küüslauk, kooritud ja riivitud peet, kodujuust, hapukoor, tüümian ja muna. Maitseta soola ja pipraga. Vala täidis vormi taigna peale. Raputa üle murendatud sinihallitusjuustuga ning küpseta 175°C juures 45 minutit.

Proovi teha ka väikseid korvikesi, sellisel juhul on küpsetusaeg muidugi poole väiksem.

Serveeri koos dipikastme ja rohelise salatiga.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukas

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s