Peedi-kodujuustupirukas

Kui teiseks advendiks on oodata külalsisi, siis soolase ampsuna võib valmistada näiteks peedi-kodujuustupirukat. Või pirukaid, sest valmistada saab nii ühe suure või mitu väikest pirukat (korvikest).

Seekordne pirukatainas aga on hoopis teistsugune. Katse-eksituse meetodil sai proovitud kaerhelbe-progandi tainast. Sobis just mõnusalt kokku peedi magususe ja sinihallitusjuustu maitsega.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukas
 
Tainas:
150 gr jahu
75 gr kaerahelbeid
1 muna
100 gr võid
1 suur riivitud porgand
 
Täidis:
2 küüslauguküünt
3 väiksemat peeti (toorest)
300 gr kodujuustu
1 tl kuivatatud tüümiani
200 gr hapukoort
1 muna
90 gr sinihallitusjuustu
 
Peedi-sinihallitusjuustu pirukas

Sega jahu ja kaerahelbed toasooja võiga. Lisa juurde muna ja riivitud porgand. Sega kuni moodustub ühtlane tainas. Suru tainas lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning aseta külmkappi. Eelkuumuta ahi 175°C-ni.

Kuni taigen on külmas sega kokku täidise ained.

Sega omavahel purustatud küüslauk, kooritud ja riivitud peet, kodujuust, hapukoor, tüümian ja muna. Maitseta soola ja pipraga. Vala täidis vormi taigna peale. Raputa üle murendatud sinihallitusjuustuga ning küpseta 175°C juures 45 minutit.

Proovi teha ka väikseid korvikesi, sellisel juhul on küpsetusaeg muidugi poole väiksem.

Serveeri koos dipikastme ja rohelise salatiga.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukas

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s