Juurviljavorm krõbeda riisikatte all

Sügisele kohaselt mõlguvad meeles ahjuroad. Siin järjekordselt üks. Rohkelt aedvilju krõbeda juustukatte all. Taaskord lihtne ja maitsev ja vaid pool tundi ahju ukse ees ootamist ning maitsev õhtusöök ongi laual.

 
Juurviljavorm krõbeda riisi katte all
1 sibul
1 sl õli
2 keskmist suvikõrvitsat
1 baklazaan
1 purk purustatud tomateid
200 gr riisi
2 muna
150 gr riivjuustu
soola, pipart
 
Juurviljavorm krõbeda riisi katte all
Haki sibul ja hauta õlis kuni sibul on klaasistunud ja pehme, lisa viilutatud suvikõrvitsad ja tükeldatud baklazaan. Prae kõik kuldseks. Vala pannile tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Kata pann kaanega ning hauta segu 15 minutit. Eemalda kaas ja hauta veel 5 minutit.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja lase pisut jahtuda. Sega riis munadega ja 1/3 riivjuustuga.
Tõsta köögiviljade segu ahjuvormi põhja, tõsta peale riisi-munasegu ning aja see lusikaga ühtlaseks. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200°C juures 30 minutit.
 

Retsepti päritolu: Oma Maitse veebruar 2014

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s