Juurviljavorm krõbeda riisikatte all

Sügisele kohaselt mõlguvad meeles ahjuroad. Siin järjekordselt üks. Rohkelt aedvilju krõbeda juustukatte all. Taaskord lihtne ja maitsev ja vaid pool tundi ahju ukse ees ootamist ning maitsev õhtusöök ongi laual.

 
Juurviljavorm krõbeda riisi katte all
1 sibul
1 sl õli
2 keskmist suvikõrvitsat
1 baklazaan
1 purk purustatud tomateid
200 gr riisi
2 muna
150 gr riivjuustu
soola, pipart
 
Juurviljavorm krõbeda riisi katte all
Haki sibul ja hauta õlis kuni sibul on klaasistunud ja pehme, lisa viilutatud suvikõrvitsad ja tükeldatud baklazaan. Prae kõik kuldseks. Vala pannile tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Kata pann kaanega ning hauta segu 15 minutit. Eemalda kaas ja hauta veel 5 minutit.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja lase pisut jahtuda. Sega riis munadega ja 1/3 riivjuustuga.
Tõsta köögiviljade segu ahjuvormi põhja, tõsta peale riisi-munasegu ning aja see lusikaga ühtlaseks. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200°C juures 30 minutit.
 

Retsepti päritolu: Oma Maitse veebruar 2014

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s